1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Vakcīna neatceļ citus notikumus

“Sākotnēji izskanēja pārliecinoša informācija, ka vakcīnas pasargās no smagas slimības gaitas un arī miršanas. Tagad statistika liecina, ka slimnīcās smagā stāvoklī nonāk arī sapotētie un arī starp viņiem ir mirušie. Kā to saprast?” jautā Balvu iedzīvotājs.
Sigita Drubiņa, slimnīcu apvienības Gulbenes slimnīcas galvenā ārste: -Jāsaprot, ka vakcīna neatceļ visus citus notikumus, kas var piemeklēt cilvēku. Var notikt arī insulti vai infarkti, kuru rezultātā iestājas nāve. Ja savakcinē cilvēku sirmā vecumā, kuram ir daudzas blakus saslimšanas, viņam arī viegla Covid saslimšana var izrādīties tomēr smaga. Ja mums būtu panākta pūļa imunitāte, tad gados vecie savakcinētie cilvēki ar Covid nesaslimtu vispār, tad viņus nosargātu vakcīna plus vēl pūļa imunitāte. Bet tagad, ja ir vecs cilvēks ar novājinātu organismu un blakus kaitēm, viņš var aiziet mūžībā arī savakcinēts.
Varbūt šos ļoti cienījamo gadu cilvēkus nav vērts vakcinēt vispār?
Sigita Drubiņa:- Tā arī nevar teikt! Mēs taču nezinām, vai viņš šo infekciju vispār saķers, kā reaģēs organisms un tamlīdzīgi. Ir cilvēki, kuri arī ļoti lielā vecumā ir veiksmīgi izārstējušies un turpina dzīvot. Tādēļ pateikt, ka vecos cilvēkus nav vērts vakcinēt, jo viņi tāpat var nomirt, būtu galīgi nepareizi.

vadi

Veiksmes prognoze


.