1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Rakstos

Iespējams, novērš nelaimi

Šo trešdien ap pulksten 15.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Balvu ezeru, jo uz ledus atradās trīs nepilngadīgi jaunieši.

Ugunsdzēsēji glābēji ar skaļruņa palīdzību brīdināja viņus par bīstamību atrasties uz ledus. Skolēni no tā nogāja paši, savukārt Balvu novada pašvaldības policijas darbinieki ar viņiem krastā veica pārrunas. “Jaunieši pāri ezeram devās virzienā no Steķentavas uz pilsētas parka pusi. Diemžēl daļa cilvēku uzskata, ka šāda rīcība ir pilnīgi droša, lai gan tā nav. Tādēļ par šo gadījumu paziņojām jauniešu vecākiem un skolai, kurā viņi mācās, lai ar skolēniem pārrunātu drošības jautājumus, atrodoties ūdenstilpēs,” informēja pašvaldības policijā.
VUGD un pašvaldības policija atgādina, ka atrasties uz ūdenstilpju ledus, it īpaši šī brīža atkušņa laikā, ir bīstami! “Aicinām nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību!”

Statistika Latvijā
No ūdenstilpēm izceltie bojāgājušie:
2021.gadā - 99 (peldsezonā kopš 15.maija izcelti 58 bojāgājuši cilvēki); 2020.gadā – 122; 2019.gadā – 96; 2018.gadā – 118.

vadi

Veiksmes prognoze


.