1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
28-03-2024
Vārdadienas šodien: Agija, Aldonis

Rakstos

Piemaksas – arī pašvaldību policistiem

Ministru kabinets nolēmis piešķirt 773 634 eiro Iekšlietu ministrijai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu piemaksas policijas un robežsardzes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā.

Valsts policijai paredzēts piešķirt 440 154 eiro, Valsts policijas koledžai – 9 373 eiro, Valsts robežsardzei – 322 657 eiro, bet Valsts robežsardzes koledžai – 1 450 eiro. Piemaksu nodrošināšanai 338 999 eiro piešķirti arī pašvaldību policijas darbiniekiem, jo epidemioloģisko ierobežojumu uzraudzību, strādājot paaugstināta riska apstākļos, iekšlietu dienestu amatpersonas nodrošināja sadarbībā ar pašvaldību policijas darbiniekiem. Piemēram, Balvu novada pašvaldības policijai piešķirti 1258,20 eiro. Piemaksas paredzētas par darbu no 2021.gada 1. līdz 30.novembrim, tajā skaitā par nakts darbu tiem pašvaldību policiju darbiniekiem, kurus iesaistīja virsstundu darbā no 2021.gada 1. līdz 14.novembrim, lai kontrolētu mājsēdes ievērošanu. Kopumā visā Latvijā nepieciešamo darba pienākumu veikšanai tika iesaistīti vairāk nekā 1170 pašvaldību policijas darbinieki, kuri patrulēja attiecīgo pašvaldību teritorijās un reaģēja uz izsaukumiem, tajā skaitā par karantīnas vai pašizolācijas un citiem pārkāpumiem, veica iestāžu apsekošanu, lai kontrolētu Covid-19 ierobežojumu ievērošanu, dažādos objektos nodrošināja sabiedrisko kārtību un kontrolēja epidemioloģiskās drošības noteikumu ievērošanu (tajā skaitā sejas aizsargmasku nēsāšanu un Covid-19 sertifikāta un personu apliecinošu dokumentu esamību).
Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu piemaksu nosaka 75% apmērā no stundas algas likmes, bet piemaksas noteikšanas kritērijus un piešķiršanas kārtību pašvaldības policijas darbiniekiem nosaka attiecīgās pašvaldības dome.

vadi

Veiksmes prognoze


.