1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Vakcinētajiem slimības pabalstu līdz februāra beigām izmaksās no pirmās slimības dienas

No 17.janvāra līdz februāra beigām valsts apmaksās slimības pabalstu no slimības pirmās dienas personām, kurām ir derīgs vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas sertifikāts, nosaka Saeimas pieņemtie grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”.
Šāda kārtība noteikta līdz valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, 28.februārim. Tā attiecas arī uz personām, kuras būs saņēmušas atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.
Labklājības ministrijā iepriekš informēja, ka slimības pabalstu no valsts budžeta izmaksās no pirmās darbnespējas dienas, ja personai ir izsniegta darbnespējas lapa B sakarā ar saslimšanu ar Covid-19 vai atrašanos mājas karantīnā.
Ja cilvēkam būs izsniegta darbnespējas lapa akūtu augšējo elpceļu infekciju dēļ, valsts apmaksās slimības pabalstu no darbnespējas pirmās dienas līdz darbnespējas trešajai dienai, paredz likuma grozījumi.
Slimības pabalsta kopējā periodā neieskaitīs darbnespējas dienas, par kurām minētajām personām šajā laikposmā būs izsniegta darbnespējas lapa saistībā ar saslimšanu ar Covid-19 vai atrašanos mājas karantīnā.

vadi

Veiksmes prognoze


.