1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Saasinājusies situācija uz robežas ar Baltkrieviju

 

Šīs nedēļas sākumā gan saasinājusies situācija uz Latvijas – Baltkrievijas zaļās robežas. Proti, novērsts 38 cilvēku mēģinājums nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu. Kopumā šomēnes robežsargi novērsuši šādus mēģinājumus no 349 cilvēkiem, bet novembrī – no 429 cilvēkiem. “Tāpat kā iepriekš, Valsts robežsardze rīkojas tā, lai neapdraudētu cilvēku veselību un dzīvību. Atturētiem no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas cilvēkiem tiek sniegta humānā palīdzība, tajā skaitā nepieciešamā medicīniskā palīdzība. Katrs gadījums tiek vērtēts individuāli un atsevišķos gadījumos humānu apsvērumu dēļ netiek liegta valsts robežas šķērsošana. Šomēnes kopumā humānu apsvērumu dēļ ir uzņemti 18, bet novembrī – 26 cilvēki,” informē Valsts robežsardze.
Kā zināms, situācija uz Latvijas – Baltkrievijas zaļās robežas kļuvusi saspringtāka un robežsargiem regulāri nākas atturēt trešo valstu pilsoņus no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas jau kopš šī gada augusta.

Valsts robežsardzes Viļakas pārvalde sastāv no piecām robežapsardzības nodaļām (Šķilbēnu, Lavošnieku, Punduru, Bērziņu, Pededzes) un viena robežkontroles punkta (Vientuļi). Kopējais apsargājamās robežas garums ir 246 km, no kuriem 140,728 km ar Krievijas Federāciju, bet 108 km – ar Igaunijas Republiku.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.