1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Rakstos

Izsniedz jauna parauga dokumentus

No vakardienas VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) sākusi izsniegt jauna parauga vadītāja dokumentus (tajā skaitā vadītāja apliecības) ar moderniem pretviltošanas elementiem, kas iestrādāti ar šī brīža jaunākajām tehnoloģijām.

Jaunajos dokumentos būs krāsaina, ar lāzergravēšanas tehnoloģiju iestrādāta fotogrāfija. Atbilstoši jaunāko tehnoloģiju sniegtajām iespējām, tiks modernizēti arī citi drošības elementi – taktili (ar tausti jūtami detalizēti gravējumi), kā arī ultravioletajā gaismā redzami attēli. Norādītie drošības elementi tiks iestrādāti visu veidu vadītāju dokumentos – ne tikai vadītāja apliecībā. Lai uzsāktu šo dokumentu izsniegšanu, aizvadītā gada izskaņā un šī gada pirmajās dienās desmit CSDD Klientu apkalpošanas centros (KAC), kuros tiek nodrošināta vadītāja dokumentu izsniegšana, notiks  nepieciešamo tehnisko līdzekļu un jaunās sistēmas programmatūras nomaiņa. Pāreja uz jaunā tipa vadītāja dokumentu izsniegšanu notiks pakāpeniski pēc šāda grafika:

•    No 2.janvāra – Rīgas, Daugavpils, Liepājas un Valmieras KAC;
•    No 3.janvāra – papildus Jelgavas un Rēzeknes KAC;
•    No 4.janvāra – papildus Talsu un Gulbenes KAC;
•    No 5.janvāra – visos desmit CSDD KAC, tajā skaitā Jēkabpils un Ventspils KAC.

Maksa par dokumentiem nemainās (par vadītāja apliecības maiņu – 22,05 eiro). Tāpat jāuzsver, ka visas līdz šim izsniegtās vadītāja apliecības derīgas līdz norādītā termiņa beigām. Taču, mainot šo dokumentu, obligāti jāpārliecinās par veselības pārbaudes derīguma termiņu.

vadi

Veiksmes prognoze


.