1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Baltinavā sporto lieli un mazi

 

Aizvadītajā sestdienā Baltinavā mazus un lielus vietējos un citu novadu iedzīvotājus pulcēja sporta svētki.

Uz sportiskām aktivitātēm baltinaviešus un ciemiņus aicināja brāļi Rolands un Ilgvars Keiši. Jaunieši jau iepriekšējos gados aktīvi piedalījās sporta svētku organizēšanā, bet šogad organizēja paši. "Domāju, svētki izdevās, dalībnieki bija jautri un aktīvi. Gribētos, lai nākamgad, ja notiks līdzīgas aktivitātes, sporta svētkus apmeklētu lielāks skaits iedzīvotāju," atzīst Rolands Keišs. Viņš saka paldies novada domei, ka ļāva organizēt svētkus, dalībniekiem - par piedalīšanos, tiesnešiem un Ilgai Plešai - par palīdzēšanu, Dainim Ločmelim - par iespēju izmantot batutu. Pēc sportošanas iedzīvotājiem bija iespēja atpūsties ballē, kas notika novada kultūras namā.

Ar apgleznotām sejām. Jautrākai un neparastākai svētku noskaņai iedzīvotāji, arī Janīna Keiša, Ojārs un Regīna Lāči (attēlā), labprāt piekrita seju apgleznošanai.

 

Priecājas par batutu. Izkustēties sporta svētku dalībnieki varēja arī uz batuta. Par to priecājās arī Edgars Jermacāns, Liene Logina un Sandra Petrova (attēlā).

 

Netradicionālais volejbols. Komandas sacentās trāpīgo un izveicīgo metienu izpildīšanā.

Svētku dalībnieku kopbilde. Iedzīvotāji piedalījās gan individuālajos, gan komandu sporta veidos. Visaktīvāk, kā atzina R.Keišs, no individuālajām disciplīnām sportisti izmēģināja basketbola metienus. Pirmo trīs vietu ieguvēji (katrā disciplīnā) balvā saņēma medaļu un diplomu. Svētku organizatori paši no koka izgatavoja medaļas, krāsoja tās zelta, sudraba un bronzas krāsās. Idejas dažādajām sporta svētku disciplīnām organizatori meklēja internetā, kā arī izmantoja iepriekšējo gadu pieredzi.

Tāllēkšana atmuguriski. Šajā disciplīnā piedalījās azartiski un drosmīgi dalībnieki, arī Jānis Kašs (attēlā) izmēģināja ačgārno tāllēcienu.

Zirnekļa tīklos. Violenta Kubuliņa (attēlā) bija viena no dalībniecēm, kura centās atrast izeju no izveidotā zirnekļa tīkla.

Neparastais basketbols. Precīzus metienus grozā centās izpildīt ikviens, arī Egita Keiša (attēlā). No malas raugoties, šķita neticami trāpīt grozā, metot bumbu atmuguriski, bet daudziem tas tomēr izdevās.

Florbols. Par uzvaru cīnījās Kārsavas un Baltinavas spēlētāju komanda. Šoreiz veiksme bija ciemiņu pusē. Līdz ar to viņiem lielāks prieks par spēli, kā arī apņēmība piedalīties svētkos nākamgad.

Reportāžas

vadi

Veiksmes prognoze


.