1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Ziedonis

Rakstos

Depresijas tipi un to simptomi īpašās situācijās un vecuma grupās

* Melanholija – depresijas forma ar izteiktiem fiziskiem simptomiem: sliktu miegu, enerģijas trūkumu, samazinātu interesi par seksu.
* Atipiska depresija – ja veicat pretējas darbības ierastajām, piemēram, aizmigšanas grūtību vietā guļat vairāk nekā parasti, apetītes zuduma vietā jūs pārēdaties, arī garastāvokļa svārstības var būt pretējas ierastajām – no rītiem jums ir labāk, bet vakarā kļūst sliktāk.
* Ažitēta depresija – jūs esat depresīvs, bet tajā pašā laikā arī trauksmains un nemierīgs, jūs staigājat apkārt nemierīgs, lauzīdams rokas, bet nespējat definēt savu problēmu.
* Maskēta depresija – var izpausties kā nogurums, galvassāpes, muskuļu sāpes, kuņģa sāpes u. c.
* Sezonāli afektīvi traucējumi – var parādīties rudenī un ziemā, traucējumi vairāk raksturīgi pacientiem valstīs, kur šajā laikā ir maz dienas gaismas.
* Pēcdzemdību depresija – veidojas sievietēm pēcdzemdību periodā, apgrūtinot rūpēšanos par bērnu un ikdienas sadzīvi.
* Depresija gados vecākiem pacientiem – bieži rodas kombinācijā ar kādu fizisko saslimšanu, to var veicināt arī sociālie apstākļi, kādos cilvēks dzīvo.
* Dubultā depresija – ja jums jau ir kāda no depresijas formām, kas parādās epizodiski, taču pēkšņi notiek nopietna jūsu stāvokļa pasliktināšanās.
* Sekundārā depresija – atsevišķas nopietnas un ieilgušas slimības (artrīts, insults, AIDS u.c.) var veicināt depresijas attīstību, tādējādi radot sekundāru saslimšanu.

vadi

Veiksmes prognoze


.