1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rakstos

Notiks mācības lauksaimniekiem

Februārī lauksaimnieki aicināti pieteikties un apmeklēt divas mācību nodarbības. Kā atklāj SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Balvu konsultāciju biroja vadītājs Ivars Logins, programmas ir apstiprinātas, pēc mācībām tiks izsniegts sertifikāts, kas būs jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā (LAD), lai apliecinātu kvalifikācijas stundu ieguvi atbilstoši platību maksājumu iesniegumā pieteiktajiem intervenču pasākumiem. Vienus un tos pašus kvalifikācijas celšanas kursus var attiecināt uz vairākiem intervenču pasākumiem, ja apgūto stundu skaits un saturs ir atbilstošs.
12.februārī Balvu konsultāciju birojā no plkst. 10.00 līdz 16.30 notiks mācības “Laba lauksaimniecības prakse ūdens un augsnes resursu aizsardzībai” (t.sk. zaļās joslas, mēslošanas un augu aizsardzības līdzekļu samazināšanas iespējas, augsnes apstrādes paņēmieni). 14.februārī no plkst.10.00 līdz 16.30 mācības notiks zemnieku saimniecībā “Papardes”, Briežuciema pagastā, un zemnieku saimniecībā “Pīlādži”, Briežuciema pagastā. Mācību stundu skaits – 16. Kvalifikāciju apliecinošu dokumentu varēs attiecināt uz šādiem intervenču pasākumiem: vidi saudzējošā dārzkopība; zaļās joslas; paaugstinātu labturības prasību un emisiju mazinošā lopkopība; biškopības vienību apsaimniekošana apputeksnēšanas vajadzībām. Iepriekšēja pieteikšanās mācībām obligāta, jo maksimālais dalībnieku skaits nedrīkst pārsniegt 20.
26.februārī (attālināti ZOOM platformā) no plkst. 10.00 līdz 16.30 notiks mācības “Ganāmpulka veselības pārvaldība, iekļaujot dzīvnieku turēšanas un ēdināšanas nosacījumus” (dzīvnieku suga – gaļas liellopi). 29.februārī mācības no plkst. 10.00 līdz 16.30 būs klātienē, Balvu konsultāciju birojā. Mācību stundu skaits – 16. Izsniegto kvalifikāciju apliecinošo dokumentu varēs attiecināt uz šādiem intervenču pasākumiem: paaugstinātu labturības prasību un emisiju mazinošā lopkopība; bioloģiskā lauksaimniecība (jau apgūtas 160 h); bioloģiskā lauksaimniecība (no jauna). Iepriekšēja pieteikšanās mācībām obligāta.

vadi

Veiksmes prognoze


.