1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

 

Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju skatīt “Vaduguns” 23.aprīļa numurā.

Balvu Novada muzejā
Līdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”.

Balvos
Balvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.
26.aprīlī plkst. 19.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā Valmieras drāmas teātra viesizrāde – Andris Kalnozols “Kalendārs mani sauc”. Ieejas maksa – EUR 24; EUR 22; EUR 20 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).
27.aprīlī Balvu Kultūras un atpūtas centrā deju meistarklases “DEJU DIENAS”. No plkst. 12.00 līdz 15.00 – deju meistarklases. Akrobātika, Jazz Funk, Hip Hops, kā arī Relaksācija Gongu skaņās ir tikai dažas no meistarklasēm, kuras būs iespēja apmeklēt deju dienu meistarklasēs. Dalības maksa par vienu meistarklasi – EUR 2, par visas dienas meistarklasēm – EUR 5.
Plkst. 18.00 mūsdienu deju koncerts “Deja iedvesmo”. Piedalās mūsdienu deju dejotāji. Ieeja koncertā bez maksas. Organizē deju studija “Tepsihora”.
4.maijā plkst. 12.00 Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā “Baltā galdauta svētki” ģimenēm kopā ar īstām Latvju saimniecēm: Viju Kuļšu (Latgale), Ilzi Briedi (Vidzeme). Būs iespēja iegādāties saimnieču īpaši svētkiem gatavoto ēdienu un nobaudīt gardo SVĒTKU KŪKU! Muzicēs Bērzpils pagasta folkloras kopa “Saivenis”. Ieeja bez maksas.
4.maijā plkst. 17.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā mūzikas un dzejas uzvedums “Imants un Ziedonis”. Uzveduma pamatā – Imanta Kalniņa dziesmas ar Ziedoņa dzeju, kā arī Imanta Ziedoņa dzejoļi un pārdomas paša autora balss ierakstā. Kopā ar Balvu Kultūras un atpūtas centra jaukto kori “Mirklis” un solistiem Dagmāru Laicāni, Angelīnu Krivošejevu, Oskaru Jeski uzvedumā piedalīsies mūziķi Zoja Zaharova (vijole), Klēra Kuļikauska (flauta), Ģirts Ripa (klavieres), Mārcis Kalniņš (perkusijas), Aldis Prancāns (basģitāra) diriģenta Ulda Kokara vadībā. Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.
12.maijā plkst. 17.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā norisināsies Arņa Grapa jubilejas koncerts “Mana dzīve – Mūzika!”. Lai arī Arnis nav dzimis un audzis Balvos, tomēr viņa muzikālie priekšnesumi mums visiem ir ļoti labi pazīstami. Mēs ļoti lepojamies, ka Arnis ir iesakņojies Balvos, kā pedagogs – Balvu Mūzikas skolā. Koncertā Arnim pievienosies draugi – pianists un sintezatora spēles meistars Gundars Dzenovskis, perkusionists Ingus Matisāns, kā arī citi mākslinieki. Programmā skanēs populāras ārzemju un latviešu estrādes dziesmas. Ieejas maksa – EUR 7 (biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs).

Baltinavā
4.maijā no plkst. 14.00 Baltinavā tiks svinēti ielu svētki “Sābru diena” kopā ar Baltinavas pašdarbības kolektīviem, ciemiņiem no Briežuciema un Salnavas.

Balvu pagastā
Naudaskalna tautas namā Zinta Purena gleznu izstāde “Pavasari gaidot”. Aplūkojama darbdienās no 9.00 līdz 12.00.

Bērzkalnē
Pagasta telpās (pagasta darba laikā) gleznošanas studijas “Olīves“ darbu izstāde.

Bērzpilī
4.maijā plkst. 15.00 Bērzpils sporta angārā koncerts  “Sveiciens Latvijai”. Koncertā uzstāsies Bērzpils pašdarbnieku kolektīvi, ciemiņi no Balviem un Lazdukalna. Ieeja brīva.

Briežuciemā
Briežuciema bibliotēkā Balvu Mākslas skolas audzēkņu darbi papīra plastikā “Pūkainie draugi”, skolotāja Skaidrīte Bankova.
Tautas namā Balvu novada sociālās pārvaldes struktūrvienības “Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra” dalībnieku darbu izstāde “ČETRI GADALAIKI”. Apskatāma darba dienās vai iepriekš sazinoties, tālr. 2544462.
5.maijā plkst. 14.00 diena ģimenēm – sportiskas aktivitātes, netradicionālo transportlīdzekļu parāde, koncerts. Briežuciemieši un citu pagastu iedzīvotāji aicināti piedalīties jautrās aktivitātēs, var arī radoši padarboties un ierasties ar netradicionālu vai izrotātu transporta līdzekli (slēpes, ķerra, velosipēds, mašīna utt.). Vēlams pieteikt transportlīdzekli pa tālr. 25444621 Par satiksmes noteikumu un drošību atbild transportlīdzekļa īpašnieks.

Krišjāņos
Tautas namā darba dienās no plkst. 9.00 līdz 15.00 skatāma Balvu Mākslas skolas radošā kolektīva darbu izstāde “Kopā”.
27.aprīlī plkst. 19.00 tautas namā izzinošs, aizraujošs prāta spēļu turnīrs “Pavasara neprāts”. Aicinātas pieteikties komandas 4 cilvēku sastāvā (ģimeņu, uzņēmumu, iestāžu, ciemu, draugu...). Līdzjutējiem un skatītājiem – pārsteiguma balvas! Komandām lūgums pieteikties līdz 26.aprīlim pie tautas nama vadītājas.

Kubulos
5.maijā plkst. 15.00 kultūras namā ikviens interesants aicināts uz Elzas Gaujas filmu “Pastkarte no Romas”. Galvenās lomas atveido Indra Burkovska un Jānis Jarāns. Ieejas maksa – EUR 3.

Lazdukalnā
27.aprīlī plkst. 18.00 saietu namā atpūtas pasākums vidējai un vecākai paaudzei.
5.maijā plkst. 22.00 saietu namā notiks ballīte kopā ar Armandu Lozinski Lūsi (populārākās grupas balss līdzinieku) un DJ BroknRoll (vinila plašu pavēlnieku). Ieejas maksa – EUR 7, pēc plkst. 23.00 – EUR 10.

 

Rugājos
4.maijā plkst. 20.00 tautas namā koncerts “Ai, Latgale, tu dvēselīte mana...”. Atzīmēsim operdziedoņa, rugājieša Tāļa Matīsa 120. dzimšanas dienu. Svinēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu un Latvijas iestāšanos ES. Uzstāsies īpašais viesis Jānis Kurševs ar dziesmu programmu par Latgali un amatiermākslas kolektīvi. Ieejas maksa – ziedojums, sākot no EUR 3.
16.maijā plkst. 13.00 tautas namā mazo vokālistu koncerts – konkurss “Cālis-2024”, pieteikšanās līdz 10.maijam pa tālr. 28384855.
18.maijā plkst. 19.00 tautas namā “Erudīcijas jeb prāta spēle”. Veido komandu 3-5 cilvēku sastāvā un piesakies līdz 15.maijam pa tālr. 26672582 vai 28384855.

Tilžā
Līdz 15.maijam Tilžas pagastmājas 2.stāvā darbdienās aplūkojama izstāde “Emeritas dekupāžas pudeles”.
3.maijā plkst. 19.30 Tilžas Kultūras un vēstures namā koncerts “Skan tēvzeme un pavasaris”. Piedalās: koris “Viola” (Rekova), koris “Varavīksne” (Tilža), vīru vokālais ansamblis “Akkords” (Kārsava), dziedātājs Imants Spīčs. Ieejas maksa – būsim priecīgi par ziedojumu.
3.maijā plkst. 22.00 Tilžas KVN balle ar grupu “Rolise”. Ieejas maksa – EUR 7.
4.maijā no plkst. 8 00 tirgus laukumā gaida tirgotājus un pircējus.
4.maijā plkst. 19.00 Tilžas KVN amatierteātrim “Spogulis” 20 darbības gadi. Pirmizrāde: Skuju Frīdis-Milberģis “SKURSTEŅSKRĀPIS”. Ieejas maksa – EUR 4.

Šķilbēnos
27.aprīlī Nemateriālās kultūras mantojuma centrā “Upīte” Latgales dīna. Plkst. 18.00 Tilžas KVN bērnu un jauniešu dramatiskais kolektīvs “Spogulēni” ar izrādi “Spēlējam “Balto grāmatu””. Ieejas maksa – EUR 3. Plkst. 20.00 danču vokars kūpā ar FK “Upīte”.
3.maijā plkst. 13.00 Rekavas vidusskolā notiks vēsturisks brīdis – jauno augļkoku un ogulāju stādīšana pie Rekavas vidusskolas, atjaunojot veco ābeļdārzu. Idejas autors ir Lūkass Mairis Marcinkēvičs ar entuziastu grupiņu, kuri labās sirds un tīru mērķu vadīti darbojas biedrībā “Reāls piedzīvojums” ar akciju “Apstādīsim Latviju ar augļkokiem”. Kopīgi ar šīs grupiņas pārstāvjiem aicināts iesaistīties ikviens labās gribas pilsonis. Pēc stādīšanas baudīsim ZS “Kotiņi” pagatavotu zupu un iesaistīsimies organizētajās saliedēšanās aktivitātēs. Aicinām piedalīties ikvienu šajā skaistajā notikumā!

Medņevā
3.maijā plkst. 8.00 laukumā pie pagasta pārvaldes aicināti visi tirgotgribētāji.
Plkst. 11.30 tautas namā Baltā galdauta svētku koncerts “Es savā zemītē”.

Viļakā
27.aprīlī plkst. 17.00 kultūras namā bērnu vokālā ansambļa “POGAS” 21 gada jubilejas koncerts. Viesi – Balvu kultūras un atpūtas centra bērnu dziedāšanas studija “Notiņas”. Pasākumā būs skatāma kolektīva “Pogas” dalībnieku sasniegumu un fotoizstāde.
4.maijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 pie Viļakas brīvdabas estrādes BĒRNU RĪTS – lāzertags, piepūšamās atrakcijas, vizināšanās ar zirgu (maksas); spēles un atrakcijas no Viļakas JIC. Lietus gadījumā pasākums nenotiks! Zaļais tirdziņš – sieri, maize, bulciņas un citi gardumi, keramika, pirtslietas, suvenīri, koka un citi izstrādājumi.
Plkst. 18.00 kultūras namā Normunda Orlova monoizrāde “Astoņi no bezgalības”. Ieejas maksa – EUR 3. Nav ieteicama bērniem līdz 16 gadiem!
Plkst. 22.00 DISKOBALLE ar Dj Ingaru. Ieejas maksa – EUR 5. Būs pieejami galdiņi. Visas dienas garumā par jūsu vēderpriekiem rūpēsies “Škladi burgers”.

Vīksnā
Tautas namā darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 skatāma Valtera Kaņepes personālā fotoizstāde “Pasaule ap mums”.
Līdz 8.maijam bibliotēkā skatāmi Balvu Mākslas skolas audzēkņu radošie darbi izstādē “Tējas laiks ar kūciņām”.

Žīguros
27.aprīlī plkst. 14.00 kultūras namā senioru atpūtas pasākums. Mīļi gaidīti Žīguru, Borisovas, Vecumu, Susāju, Kupravas pagastu un Viļakas pilsētas seniori. Groziņu balle kopā ar Salnavas pagasta kapelu “Sveicinojam, vielejam”. Piesaki savu dalību pa tālr. 29294593.

Maija dziedājumi Balvu novadā
Balvu Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas dārzā – katru otrdienu plkst. 18.00.
Viļakas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas dārzā – katru piektdienu no plkst. 17.00 līdz 18.00.
Baltinavas etnogrāfiskais ansamblis aicina uz Maija dziedājumiem pie krucifiksiem:
1.maijā plkst. 10.00 Baltinavas Jaunavas Marijas Pasludināšanas Romas katoļu baznīcas dārzā;
8.maijā plkst. 10.00 Keišu kalnā;
15.maijā plkst. 10.00 Slobodā (pie vecā krusta);
22.maijā plkst. 10.00 Muorkovā;
29.maijā plkst. 10.00 Mačusalā.
Svētdienās plkst. 15.00 Pliešovas kapos (organizē kapu vecākā M.Kušnire, dzied kapos apglabāto piederīgie); plkst. 13.00 pie Uobeļovas krusta (dzied ciema ļaudis).
Naudaskalna tautas namā – katru trešdienu plkst. 10.00.
Briežuciema pagasta Dukuļevā – 11.maijā plkst. 14.00.
Kubulu pagastā pie centra krucifiksa – katru dienu plkst. 16.00.
Lazdukalna pagastā pie ciemu krucifiksiem etnogrāfiskais ansamblis “Benislava” un garīgo dziesmu ansamblis “Sonāte” aicina uz Maija dziedājumiem:
5., 12., 19., 26. maijā plkst. 11.00 pie Skujetnieku krucifiksa;
8.maijā plkst. 14.00 pie Mastarīgas kapu krucifiksa;
15.maijā plkst. 14.00 pie Benislavas ciema krucifiksa;
22.maijā plkst. 14.00 pie Slavītu kapu krucifiksa;
29.maijā plkst. 14.00 pie Augustovas Svētās Elizabetes Romas katoļu baznīcas krucifiksa, dārzā.
Medņevas pagastā pie ciemu krustiem:
5.maijā plkst. 17.00 pie Lodumas krusta;
12.maijā plkst. 16.00 pie Lāšķu krusta;
19.maijā plkst. 16.00 pie Slotukalna krusta;
26.maijā plkst. 16.00 pie Brontu krusta.
Tilžas pagastā pie krustiem:
6.maijā plkst. 17.00 pie Akmeņrūču krusta;
13.maijā plkst. 17.00 Kāpessila kapos;
20.maijā plkst. 17.00 Ūdrenes kapos;
27.maijā plkst. 17.00 Tilžas kapos;
31.maijā plkst. 17.00 Tilžas katoļu baznīcas dārzā.
Vectilžas pagastā pie krucifiksiem folkloras kopa “Saime” aicina uz Maija dziedājumiem:
5.maijā plkst. 16.00 pagasta centrā;
12.maijā plkst. 16.00 pie Malvīnes mājas;
19.maijā plkst. 16.00 Sudarbes kapos;
26.maijā plkst. 16.00 Lutenānu kapos.

 

* Pārpublicēšanas gadījumā “Vaduguns” atsauce obligāta

 

Afiša

  • Afiša ar 3.maiju (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā līdz 15.maijam Ināras Cines (dzim. Puka) gleznu izstāde.5.maijā plkst. 15.00 kultūras namā ikviens...

  • Afiša ar 26.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

      Tradicionālajā pasākumā  “Satiec savu meistaru!”  27. un  28.aprīlī ikvienam interesentam dota iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņu zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Sīkāku informāciju...

  • Satiec savu meistaru

    (Afiša)

      No 25. līdz 28.aprīlim ikvienam interesentam būs iespēja satikt savas jomas meistarus Balvu novadā un uzzināt par viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē! Balvos25.aprīlī plkst. 14.00 Balvu Mākslas skolā...

  • Afiša ar 19.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.19.aprīlī plkst. 10.00...

  • Afiša ar 12.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Novada muzejāLīdz 9.maijam skatāma Pētera Džigura 80. jubilejas darbu izstāde “Grafika”. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”. Balvu Kultūras un...

  • Afiša ar 5.aprīli (2024.g.)

    (Afiša)

    BalvosBalvu Kultūras un atpūtas centra 2.stāvā iespējams ieraudzīt pirmās pavasara vēsmas Dinas Babānes izstādē “Uzziedēšana”.7.aprīlī plkst. 16.00 Balvu Kultūras un atpūtas centrā “Ufo, izstāsti vēl kādu joku!” (jokos Kaspars Upaciers – tautā...

  • Afiša ar 22.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00, pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu, eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums. BalvosBalvu Kultūras un atpūtas...

  • Afiša ar 15.martu (2024.g.)

    (Afiša)

      Balvu Novada muzejāo Izstāde “Atmiņas par Sibīriju”.o 25.martā plkst. 10.00 pieminot Latvijas iedzīvotāju 1949.gada masu deportācijas 75.gadadienu – eseju konkursa “Latvija. Sibīrija. Liktenis” noslēguma pasākums.o 27.martā plkst. 15.00 Lieldienu...

  • Afiša ar 8.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

  • Afiša ar 1.martu (2024.g.)

    (Afiša)

    Balvu Sakrālajā kultūras centrāSvētās Marijas no Nācaretes, Baznīcas Mātes, Kristīgās dzīves un evaņģelizācijas skola aicina uz ziemas sesiju no 8. līdz 10.martam. Reģistrācija no plkst. 16.00. Sākums plkst. 17.00. Programmā: vērtīgas...

vadi

Veiksmes prognoze


.