1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Rakstos

Aicina vērot stārķus

Ikviens, kurš aizraujas ar putnu vērošanu, ir aicināts ziņot par baltā stārķa ligzdām un dzīvi tajās, savukārt skolēnus Latvijas Ornitoloģijas biedrība īpaši aicina iesaistīties konkursā “Stārķa dienasgrāmata”. Informāciju par balto stārķu ligzdām un dzīvi tajās “Stārķa dienasgrāmatā” ir iespējams reģistrēt līdz šī gada 15.septembrim. Sīkāka informācija Latvijas Ornitoloģijas biedrības mājaslapā (lob.lv).

Kā pasargāt suni no ērcēm?

“Pamazām mostas skudras, odi un ērces. Vēlos padalīties ar pašas gatavotu ērču atbaidīšanas līdzekli, ko jau vairākus gadus lietoju savam mājas mīlulim. Šo recepti pirms krietna laika atradu interneta dzīlēs, kur kāda veterinārārste dalījās ar savu pieredzi alerģiskiem suņiem,” pastāstīja lasītāja.

Tātad vajadzēs 100 g galda etiķa (9%), 400 g ūdens (parastais krāna), 10 pilienus lavandas ēteriskās eļļas. Pēc izvēles var nedaudz pievienot piparmētru vai citrona ēterisko eļļu.
Etiķi un ūdeni sajaucam kādā traukā, pārlejam pudelē ar pulverizatoru, pievienojam ēteriskās eļļas, visu kārtīgi sakratām un apsmidzinam suni. Bet atcerieties – dabīgi līdzekļi jālieto atkārtoti ik pēc pāris dienām!

Talka būs!

12. aprīlī no plkst. 13.00 Baltinavas pagasta pārvalde sadarbībā ar Baltinavas muzeju, bibliotēku, kultūras namu un sieviešu biedrību “Vaivariņi” aicina baltinaviešus pievienoties Baltinavas parka pavasara sakopšanas darbiem. Lūgums paņemt grābekļus lapu grābšanai. Pēc padarītā darba visus talciniekus gaidīs biedrības “Vaivariņi” sagatavotā gardā talkas zupa.

Tuvojas platību maksājumu 2024.gada sezona

Šogad aprīļa vidū tiks uzsākta pieteikšanās platību maksājumiem: provizoriski pieteikties varēs no 2024.gada 17.aprīļa līdz 22.maijam, bet ar kavējuma samazinājuma sankciju līdz 17.jūnijam. Pieteikumus Lauku atbalsta dienests pieņems Elektroniskajā pieteikšanās sistēmā, bet mazās saimniecības tos arī šogad varēs iesniegt mutvārdos pa tālruni. Precīzāka informācija par platību maksājumu saņemšanas nosacījumiem lauksaimniekiem tiks sniegta pēc Ministru kabineta noteikumu apstiprināšanas.
Lauku atbalsta dienests aprīlī plāno arī informatīvos seminārus un vebinārus lauksaimniekiem. Informācija par precīziem to norises laikiem tiks publicēta LAD tīmekļvietnē aprīlī.
Tiek plānots, ka vienlaikus ar pieteikšanos platību maksājumiem lauksaimnieki varēs pieteikties arī īstermiņa aizdevumam no ilgtspēju sekmējošā ienākumu pamatatbalsta (ISIP). Līdzīgi arī dīzeļdegvielai ar samazināto akcīzes nodokļa likmi provizoriski varēs pieteikties ar 17.aprīli.

Aicina izteikt viedokli par Baltinavas parka attīstības koncepciju

 

Par Baltinavas parka attīstības koncepciju pagasta pārvalde saņēmusi 9 ieteikumus papīra formātā un vienu ieteikumu e-pastā. Diemžēl aktivitāte no Baltinavas pagasta iedzīvotājiem bijusi zema. Baltinavas parks ir Baltinavas pagasta lepnums un viena no pagasta vizītkartēm, tāpēc ir ļoti svarīgi, kāds parks izskatīsies nākotnē. Pagasta pārvalde vēlreiz vēlas uzrunāt pagasta iedzīvotājus, īpaši jauniešus, izteikt domas par parka turpmāko attīstību, tāpēc viedokļu un ieteikumu sniegšanai pagarina termiņu līdz 2024.gada 15.aprīlim.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.