1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meklē apstiprinājumu leģendai

Šonedēļ nacionālo partizānu pieminekļa apkārtnē Viļakā “Vidzemes vanagi” kopā ar vēsturniekiem centās noskaidrot, vai savulaik vietējo iedzīvotāju apkopotās liecības, ka šeit varētu atrasties nogalināto nacionālo partizānu līķi, atbilst patiesībai.

Viļakas tranzītiela beidzot ir sakārtota

Apmēram pirms gada Viļakā sāka pārbūvēt reģionālā autoceļa Gulbene–Balvi–Viļaka–Krievijas robeža (Vientuļi) (P35) posmu no Keišiem līdz Kiras upei. Pabeigt darbus  bija plānots līdz  šī gada jūnija beigām, un aizvadītajā piektdienā būvnieki objektu nodeva ceļu uzturētājam - valsts akciju sabiedrībai “Latvijas Valsts ceļi”.  Būvdarbus veica  SIA “Ceļi un tilti”, līguma summa bija vairāk nekā 4 miljoni eiro (ar PVN), un tas ir valsts budžeta finansējums. Tagad redzams rezultāts. Kā to  novērtē vietējie iedzīvotāji un vai viss ir labi,- centās uzzināt laikraksts “Vaduguns”.

"Raxtu Raxti" koncerts iedvesmo priekam

4.jūlijā Viļakas pilsētas estrādē bija pulcējušies vairāk nekā četrsimt cilvēki, kuriem garās solu rindas ļāva apsēsties tālāk vienam no otra, bet koncerta laikā sajusties vienotiem. “Guvu tik daudz sen nebaudītas dvēseli spirdzinošas emocijas!” pēc koncerta teica kāda apmeklētāja no Balvu novada.

Svarīgs paziņojums kapusvētkos

Mūspusē un daudzviet Latvijā turpinās kapusvētku laiks, tostarp sestdien Balvu Rozu kapos, kur pulcējās balvenieši un mūsu novadnieki. Balvu katoļu draudzes prāvests Mārtiņš Klušs pateicās visiem klātesošajiem par kopā būšanu.

Tikai vienreiz var būt pirmo reizi!

Ja pirms kāda laika Baibai Vekšai no Saldus un Vigaram Kaktiniekam no Līvāniem kāds pajautātu, kur notiks viņu laulību reģistrācijas ceremonija, viņi pat iedomāties nevarētu, ka savā baltajā dienā pirmo reizi dzīvē nonāks Viļakā. Baiba un Vigars viens otram ‘jā’ vārdu teica uz Viļakas ezera salas. Viņi ir pirmais pāris visā salas pastāvēšanas vēsturē, kurš par sievu un vīru kļuva tieši tur.

vadi

Veiksmes prognoze


.