1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Siena laika sviedri

Klāt jūlijs, un lauku saimnieki priecājas par labi padarītu darbu. Proti, daudzi ir jau sarūpējuši  saviem dzīvniekiem  vajadzīgo siena daudzumu. To sekmējusi  pašu uzņēmība un spars, un, protams, arī ļoti saulainie laika apstākļi, kādi bija. Lai līst sviedri, lai ir grūti būt uz lauka karstajās saules stundās, taču darbs jāpadara. Par siena laika noskaņu pārliecinājās arī “Vaduguns”, izbraucot aizvadītās nedēļas pašā nogalē uz Vectilžas pagastu un tiekoties  ar darba rūķiem.

Čempionāti volejbolā ir sākušies!

Šonedēļ gan Balvos, gan Viļakā sākās abu novadu čempionāti pludmales volejbolā. Balvu Sporta skolas direktora vietnieks pieaugušo sporta attīstībā Edgars Kaļva priecājas, ka mūspusē ir sācies volejbola bums, turklāt ir pamatotas cerības arī par citu sporta veidu atgriešanos. Jau pirmajā posmā pārsteigumu sagādāja daiļā dzimuma pārstāves. Kā nu ne, ja laukumā devās četrpadsmit komandas.

Izbauda lauku dzīves priekšrocības

MAREKS JERMACĀNS strādā algotu darbu valsts institūcijā, bet Balvu novada Tilžas pagastā izveidojis zemnieku saimniecību “Radiņi”, kā pats smejas,- lai  būtu ko darīt arī vecumdienās. Zemnieku saimniecība nodarbojas ar piena lopkopību, un tās īpašniekam šis ir karstākais darba cēliens gan tiešā, gan pārnestā nozīmē.

Mūsu "kultūras" liecības

Pirms pāris nedēļām rakstījām par daudzmaz sakoptajām Balvu peldvietām, bet izrādās,- vismaz vienā no tām pēc Līgo svētkiem situācija ir krasi mainījusies. Šādu foto saņēmām no Balvu pilsētas iedzīvotāja, kurš 25.jūnijā pastaigājās gar Bolupes peldvietu. Izskatās, ka mūsu kulturālie atpūtnieki pārģērbšanās kabīni un galdu ar soliem izmantojuši pēc saviem ieskatiem,- atbilstoši savam garīgās attīstības līmenim.

 

Pasākums, kas ieies vēsturē

26.jūnija pievakare visticamāk papildinās Balvu pamatskolas vēsturi. Kā nu ne, ja svinīgajā pasākumā apliecības par pamatizglītības iegūšanu saņēma četri braši puiši. Viņi bija pēdējais pamatskolas 9.klases izlaidums, turklāt skolā vairs nebūs mazākumtautību izglītības programmas. Tāpat nebūs arī pašas Balvu pamatskolas - 25.jūnija Balvu novada domes sēdē deputāti apstiprināja Balvu sākumskolas nolikumu.

vadi

Veiksmes prognoze


.