1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

“Revizorro” Balvu stilā

Lai pārliecinātos, vai Balvi gatavi peldsezonai, aizvadītajā ceturtdienā devāmies apskatīt pilsētnieku iecienītākās peldvietas. Jāteic, bijām patīkami pārsteigti, ka šovasar visas peldvietas izskatās samērā labi - ir aprīkotas ar pārģērbšanās kabīnēm, tualetēm un pat miskastēm. Visur zāle ir nopļauta un nekur nav redzami pārpildīti atkritumu konteineri, zālē izmētātas pudeles vai papīri.

Tilžā noslēgumam tuvojas piemiņas un svētku laukuma izbūve

Ieceri par piemiņas un svētku laukuma izbūvi Tilžā līdz šim traucēja tas, ka piemiņas akmens atradās uz valstij piederošās zemes, kā arī laukuma izbūvei trūka līdzekļu. Beidzot tas ir atrisināts! Tilžas pagasta centra labiekārtošanā paveikts arī daudz kas cits.

Valsts prezidents apmeklē Baltinavu

14.jūnijā Valsts prezidents Egils Levits, pieminot komunistiskā genocīda upuru piemiņu, Rīgas pilī tikās ar Sibīrijas izsūtīšanu pārdzīvojušajiem un skolēnu darbu konkursa “Sibīrijas bērni” dalībniekiem, kā arī nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa. Savukārt vakar prezidents piedalījās 1940.gada 15.jūnija Masļenku traģēdijas 80.gadadienas atceres pasākumā Baltinavā.

Baltinavā uzņem dokumentālo filmu

Trešdien Baltinavā LTV1 filmēšanas grupa uzņēma dokumentālo filmu “Miers. Robeža. Tilts” par 1920.gada notikumiem Latvijā - noslēgto Miera līgumu ar Krieviju, jaunās valsts robežas tapšanu un dzīvi pierobežā. Latvijas Televīzijā filma būs skatāma 11.augustā, Latvijas-Krievijas robežlīguma 100.gadadienā.

Varēs klausīties Ziemeļlatgales vīru dziesmu albumu

Viļakas novada folkloras kopa “Upīte” izdevusi Ziemeļlatgales vīru dziesmu albumu “Padzīdam i…”, kura ierakstā līdzās folkloras kopas dalībniekiem piedalījušies arī Renārs Kaupers, Kaspars Zlidnis, Jānis Strapcāns, Kristaps Rasims, Guntis Rasims, Katrīna Dimanta un citi. Albuma prezentācija paredzēta 20.jūnijā Upītē.

vadi

Veiksmes prognoze


.