1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
30-04-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jauna cepure topošajai simtgadniecei

Nākamnedēļ Tilžas luterāņu draudze varēs uzgavilēt, jo piepildīsies senlolotā iecere valsts aizsargājamās vietējās nozīmes arhitektūras piemineklim “Tilžas vecais luterāņu draudzes nams” nomainīt jumtu. Pirms vairāk nekā diviem gadiem Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Latgales reģionālās nodaļas speciālisti priekšrakstā norādīja, ka draudzes namā jānovērš apdraudējumi. “Lēnām, solīti pa solīti ejam uz priekšu,” priecājas draudzes mācītājs Mārtiņš Vaickovskis.

Balvos ciemojas ģenerālkonsuls

Šajā trešdienā darba vizītē Balvos ieradās jaunais Krievijas ģenerālkonsuls Daugavpilī Jevģēnijs Kolesnikovs. Tikšanās laikā ar Balvu novada domes priekšsēdētāju Aigaru Pušpuru un Balvu novada domes deputātu Ivanu Baranovu abas puses pārrunāja plašu tematu loku – sākot ar līdzšinējo sadarbību un perspektīvām nākotnē, beidzot ar pašreizējo situāciju pasaulē un to, kā tā ietekmē abu valstu savstarpējo sadarbību.

 

Katoļu baznīcas zvani Baltinavas ciemā

Gan Baltinavas novada pašvaldība, gan laikraksts “Vaduguns” saņēmuši šī novada iedzīvotāju komentārus par katoļu baznīcas zvaniem. Vieniem šīs skaņas patīk, jo ļauj sekot līdzi laikrādim un ir savdabīgs vietējās vides akcents, kādam arī ne visai, vēl citi parakstījuši vēstuli ar lūgumu, ka baznīcas zvaniem noteikti jāskan. Devāmies pārliecināties, kā darbojas digitalizēto zvanu sistēma un kā tie izklausās.

Apstrīdēs konkursa rezultātus

18.maijā noslēdzās SIA “Autotransporta direkcija” izsludinātā konkursa par sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanu no 2021.gada piedāvājumu vērtēšana. Iepirkumu komisija uzvarētājus noteica 12 maršrutu tīkla daļās no kopumā 16, tostarp Gulbenes, Alūksnes un Balvu pusē. Konkursa rezultāti paredz, ka turpmāk pakalpojumus sniegs apvienība AS “Nordeka” un SIA “Sabiedriskais transports”. Tas nozīmē, ka apvienība SIA “Gulbenes autobuss” un SIA “Balvu autotransports” ir zaudējusi šajā konkursā.

Kāds "krokodils" Balvu ezerā!

Aizvadītās nedēļas nogalē Balvu ezera viļņos sāka šūpoties piepūšamās atrakcijas. “Wake up Balvi” saimnieks Jānis Jauntēvs atzīst,- atkal paplašināts atpūtas iespēju piedāvājums ar peldošo atrakciju parku.

vadi

Veiksmes prognoze


.