1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Še, kur – re, kur: miljons zvaigžņu viesnīca

Pagājušajā nedēļā Balvu Kultūras un atpūtas centrā pulcējās tūrisma nozares profesionāļi no visas Latgales, lai konferencē diskutētu par aktuāliem jautājumiem, kā arī izceltu nozīmīgus tūrisma projektus un notikumus. Šogad “Latgales Tūrisma gada balvas 2023” pasniedza deviņās nominācijās. Īpaši lepojamies, ka kategorijā “Labākā tūristu mītne pilsētā” uzvarēja glempings “Million Star hotel” (Viļaka).

Priekšsēdētājam smiekli nenāk

Iebraucot Balvos, vairākās vietās var redzēt jaunus ceļa zīmju  uzrakstus divās rakstu valodās, kas parādījušies aizvadītajā nedēļā. Jau aizvadītajā piektdienā laikrakstam “Vaduguns” nācās uzklausīt telefoniskus signālus no lasītājiem, kuri pauda izbrīnu un neizpratni par šo faktu, jautājot, kas par to iepriekš zināja un kas pieņēma lēmumu uzrakstu maiņai?

Ziemas pasaka

Gada nogali daba krāso baltos toņos. Skaistā dabas ainava neienāk mājās, tomēr, šķiet, ir iespējams, ka līdz ar balto sniega segu arī sirdis un domas kļūst baltākas... Ik pa laikam laukā iemirdzas kāds saules stariņš vai vizuļojot nokrīt balta sniegpārsliņa, kas it kā spēlējoties aicina uz pārdomām un ieklausīšanos sevī un citos. Ikdienas steiga un troksnis brīžam neļauj apstāties un pabūt vienatnē ar domām par būtiskām un svarīgām lietām. Cilvēks dažkārt ir mantas un varas vergs, kurš rauš un grābj tik, cik kurā brīdī ir dots. Attiecībās pazūd sirsnība un iejūtība, arī cilvēcība. Vieglāk un ātrāk ir ļauties egoismam, naidam, aizvainojumam..., piemirstot par iejūtību, piedošanu, labestību... Un par tiem, kuriem šajā dzīvē ir mazāk dots. Vieglāk ir nosodīt vai izlikties neredzam. Šķiet, ja cilvēkam ir kas dots, tad viņam ir jāprot arī dalīties. Ne tikai ar mantu, bet arī ar padomu, labu vārdu un atbalstu. Tur, augšā, iespējams, labie darbi summējas, tomēr, kamēr dzīvojam šeit, mums ir dota iespēja saredzēt, sadzirdēt, palīdzēt... Un visgrūtāk ir ieraudzīt un palīdzēt tiem, kuri ir līdzās...
Šo svētdien, 3.decembrī, Adventa vainagā iedegsim pirmo sveci. Adventa laiks ir četru nedēļu periods pirms Ziemassvētkiem, kad lūgšanā un pārdomās gatavojam savas sirdis Kristus dzimšanas svētkiem. Svētīgu svētku gaidīšanas laiku!

 

Pārdomu un mīlestības laika gaidās...

Šonedēļ, šķiet, ikvienai rokdarbniecei ir darba pilnas rokas, jo jau šo svētdien iedegsim pirmo svecīti Adventes vainagā. Atbildot uz jautājumu, kas jāņem vērā, darinot vainagu, darbnīcas “Atspole” rokdarbnieces smej, ka vissvarīgāk, lai virmo labas domas, tostarp smaidi. “Laikā, kad vēl izgatavoju vainagu Šķilbēnu baznīcai,  man iedeva konkrētus materiālus, bet mājās sveču krāsa ir katra paša ziņā,” spriež Elita Bukša. “Cik zinu, tad Pūķa gadam piemērotas zaļās sveces,” smaidot piebilda Skaidrīte Pakalnīte.

Solidarizējas ar beļģiem, frančiem, holandiešiem un spāņiem

Pagājušās darba nedēļas izskaņā Rekavas vidusskolas 6.-9.klašu audzēkņi un pedagogi sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) izspēlēja interaktīvu lielformāta spēli ar vingrošanas elementiem, popularizējot veselīgu dzīvesveidu, kas ir viens no Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ilgtspējīgas attīstības mērķu elementiem. Aktivitāte norisinājās Eiropas Vietējās solidaritātes dienu ietvaros, pirmo reizi piedāvājot iepazīt ilgtspējīgas attīstības mērķus inovatīvā un interaktīvā veidā – spēlējot sportisku spēli un vienlaikus atbildot uz jautājumiem par ilgtspējīgu attīstību.

vadi

Veiksmes prognoze


.