1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-05-2024
Vārdadienas šodien: Dailis, Herberts, Umberts

Kāds "krokodils" Balvu ezerā!

Aizvadītās nedēļas nogalē Balvu ezera viļņos sāka šūpoties piepūšamās atrakcijas. “Wake up Balvi” saimnieks Jānis Jauntēvs atzīst,- atkal paplašināts atpūtas iespēju piedāvājums ar peldošo atrakciju parku.

Simto jubileju sagaida moža

Tieši pirms gadsimta, 1920.gada 15.maijā, Abrenes apriņķa Pilsniekos strādīgajā Antonijas un Jāņa Voitu ģimenē pasaulē nāca ceturtais bērns - meita Stefānija, kurai Dievs vēlējis sagaidīt svētkus, ko lemts piedzīvot tikai izredzētajiem – savu simto dzimšanas dienu. Turklāt Stefānija ir viena no retajām gaviļniecēm, kura šūpuļsvētkus atzīmējusi jau divreiz – pasē kļūdaini ierakstītajā 2.aprīlī un īstajā dzimšanas dienas datumā – 15.maijā.

Sanāk raibi kokteiļi

“Pārsteidz cilvēku vienveidīgā domāšana un rīcība, norobežojot savus īpašumus pārsvarā tikai ar skujeņiem. Tūjas saaudzē kā milžus, un pilsētā tas izskatās neglīti. Ir taču tik dažādi ziedoši krūmi, ar kuriem varētu apzaļumot teritorijas, saaudzējot stādījumus kā robežzīmes. Pastāstiet par šo tēmu ko vairāk,” rosina Balvu iedzīvotāja.
Ņemot vērā lasītājas konkrēto ierosmi, “Vaduguns” uz sarunu aicināja kaimiņnovadā Alūksnē dzīvojošo un strādājošo ainavu arhitekti Baibu Tīci.

 

Uzzīmē pat rīta kafijas putu nospiedumus

Tilžēniete Sigita Loča pašlaik mazliet darbojas jauniešu centrā, bet līdz ar esošo situāciju valstī ar jaunāko meitu vairāk laika pavada mājās. Studējusi un ieguvusi speciālās izglītības skolotāja kvalifikāciju, piecus gadus līdz slēgšanai strādājusi Tilžas internātpamatskolā, pašlaik laiku velta savam hobijam - glezno, veido dekorācijas un sapņo par personālizstādi.

Atjauno divas ēkas

Viļakā, Abrenes ielā 9 un Balvu ielā 10, šopavasar uzsākta ēku vienkāršota atjaunošana ar mērķi izveidot sociālo pakalpojumu infrastruktūru – grupu dzīvokļus un dienas aprūpes centru personām ar garīga rakstura traucējumiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.