1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-05-2024
Vārdadienas šodien: Dailis, Herberts, Umberts

Vīrusu atved uz Rugājiem

Aizvadītajā sestdienā Slimību un profilakses centra apkopotajā jaunākajā informācijā par iepriekšējā diennaktī reģistrētajiem Covid-19 slimniekiem pirmo reizi interaktīvajā kartē parādījās arī Rugāju novada vārds. Cilvēkus šis fakts darīja bažīgus, jo, lai kā arī priecājāmies, ka joprojām esam neskartajā zonā, saslimšana tomēr nonākusi līdz mūspusei.

 

Latgalē saka,- dzīduošona pi krysta

Maijs pašā ziedēšanā, un šajā mēnesī Latgalē, pārmantota no paaudzes paaudzē, ir dzīva tradīcija,- Maija dziedājumi jeb dziesmas un lūgšanas pavasara dienu novakarēs pie ceļmalu krucifiksiem, kas veltītas Dievmātei Marijai. Tradīcija ar dziedāšanu un lūgšanos Jaunavas Marijas godam pie brīvdabas krusta ļaudis Latgalē sauc par “dzīduošonu pi krysta”. Kā ir šogad, kad kopā pulcēšanos ierobežo valstī noteiktā ārkārtas situācija?

Upītē izprot pietiekamības vērtību

16.maijā Valsts prezidents un Lielās talkas patrons Egils Levits piedalījās Lielajā talkā Valkas pusē pie Igaunijas robežas Žuldiņos, kur kopā ar klātesošajiem ieraka ceļa stabiņu. Zīmīgi, ka šādu robežstabu 1836.lv “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju” Lielajā talkā uzstādīja arī Upītes puses ļaudis pie nu jau bijušās pamatskolas ēkas. Ar to aktivitātes Upītē nebeidzās. Vakarpusē interesentiem, sēžot savās automašīnās, bija iespēja noskatīties latviešu piedzīvojumu filmu “Vecā dārza noslēpums”.

Ar sniega moci maijā meklē Sniegbaltīti

“Maija vidū tā kā prieks, pēkšņi uzsnidzis ir sniegs. Es ar sniega moci glīti braukšu meklēt Sniegbaltīti!” šādu videosveicienu 12.maija rītā, kad mūspusē zemi sedza teju 10 cm bieza sniega kārta, visiem Latvijas iedzīvotājiem nosūtīja tilžēnietis, muzikants Zintis Krakops. Dažu stundu laikā tas kļuva par interneta hītu, bet vakarā šo video demonstrēja teju visos Latvijas TV kanālos.

Amatam piekrita, kolektīva mudināts

Pagājušā gada 9.augustā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka amatā stājās policists ar vairāk nekā 20 gadu darba pieredzi Agris Boldāns. Lai gan šī nav viņa pirmā reize vadošā amatā, jo darījis to, aizstājot iepriekšējo vadītāju atvaļinājuma laikā, kā arī veicot amata pienākumu izpildītāja funkcijas, Agris apgalvo, ka labāk jūtas padotā statusā. Ieņemt priekšnieka krēslu pastāvīgi pieredzējušais policists piekritis, kolektīva mudināts.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.