1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
09-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Starp konkursa finālistiem ir arī Žīguru mežkopis

Latvijas Meža īpašnieku biedrības organizētā konkursa “Sakoptākais mežs” žūrija, izvērtējot visus konkursam iesniegtos pieteikumus, izvirzījusi sešus meža īpašumus, kas turpinās cīņu par titulu “Sakoptākais mežs”. Otrās kārtas ietvaros žūrijas locekļi dodas pie mežu īpašniekiem un skatās mežus klātienē. Šāds izbraukums aizvadītajā nedēļā notika Žīguros, tiekoties ar Aivaru Vanagu. Konkursa rezultātus gan paziņos tikai  gada nogalē – decembrī.

Steidz kult labības laukus

Augusts graudkopjiem ir ražas vākšanas laiks, kad gandrīz vai ik dienu kombaini izbrauc tīrumos. Priecē, ka graudu kvalitātei, kā stāsta zemnieki, laika apstākļi nav kaitējuši. Šķilbēnu pagasta zemnieku saimniecībā “Kotiņi” jau novākti 60% ziemāju un 10% vasarāju. No vasarājiem nokulti tikai zirņi. “Raža ir laba,” secina saimnieks ALDIS LOČMELIS. Uz jautājumu, kas nepieciešams, lai graudu birums priecētu, viņš uzsver saules un lietus pietiekamību, pareizu šķirnes izvēli un minerālmēslu devu, kā arī atbilstošu augsni ar tajā esošajām baktērijām. Ja graudu kultūrām to nodrošina, tad viss aug labi. Tas kārtējo reizi apliecina, ka graudu audzētājiem labas ražas iegūšanai nepieciešamas zināšanas.

 

Cer, ka apraide pierobežā uzlabosies

Nākamnedēļ, 20.augustā, Viļakas novada Medņevas pagasta Aizpurvē svinīgā pasākumā topošā Latvijas Valsts radio un televīzijas torņa pamatos iemūrēs kapsulu, kurā atradīsies vēstījums nākamajām paaudzēm, ko parakstījis Valsts prezidents Egils Levits, valsts akciju sabiedrības “Latvijas Valsts radio un televīzijas centra” valdes loceklis  Mariss Mežgals un Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs. Šonedēļ “Vaduguns” apmeklēja Aizpurvi, lai aprunātos ar pierobežas iedzīvotājiem, ko viņi redz un dzird, domā un saka par Latvijas televīzijas un radio apraidi pierobežā, tostarp arī par mobilajiem sakariem.

Jaunieši nosvin Jaunatnes dienu

Pagājušajā piektdienā Starptautiskā Jaunatnes diena Balvos, kā jokoja tās organizatori, sākās ar pamatīgu atsvaidzinošu dušu jeb lietus gāzi. Lai arī pasākumu atklāja ar nelielu novēlošanos, neizpalika daudzveidīgās sportiskās aktivitātes, radošās darbnīcas, pašdarbnieku koncerts, kā arī svētku nagla – grupas “Tranzīts” uzstāšanās.

Ārēji pievilcīgs un draudzīgs pasākums

Šoreiz Rugāju novads bija izraudzīts par tikšanās vietu Eiroreģiona “Pleskava- Livonija” šī gada dienas norisei. Pasākumā tikās visu trīs Eiroreģiona dalībvalstu – Latvijas, Igaunijas un Krievijas - pašvaldību  vadība, kultūras darba speciālisti, notika meistardarbnīcas un amatierkolektīvu koncerts. Par spīti lietus brīžiem, pasākuma programma bija daudzveidīga. Viesu namā “Rūķīši” norisinājās arī svinīgā pieņemšana pie Rugāju novada domes priekšsēdētājas Sandras Kapteines.  Vakarpusē notika dalībnieku gājiens uz Rugāju parku un arī koncerts, kurā  ar krāšņiem un katrai valstij raksturīgiem priekšnesumiem uzstājās pašvaldību pašdarbības kolektīvi no Latvijas, Igaunijas un Krievijas.

vadi

Veiksmes prognoze


.