1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
09-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Saulaina, pārdomāta un sirsnības piepildīta

Baltinavas novada svētki 10.augustā, kas bija veltīti Latvijā mazākā novada pastāvēšanas desmitajai gadadienai, starp daudzām lietainām un aukstām dienām bija Dieva un dabas lutināti  - saule dāsni dāvāja savu spožumu un siltumu gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem. Novada domes priekšsēdētāja SARMĪTE TABORE, uzrunājot klātesošos, teica: “Cilvēce savā mūžā ir iemācījusies pakļaut ūdeni, uguni un vēju, bet neviens nav iemācījies apturēt laiku. Desmit gados Baltinava ir attīstījusies un gājusi uz priekšu. Baltinavas novada moto: “Mazs novads lieliem darbiem!” apliecina novada būtību, cenšanos saglabāt savas tradīcijas, savu identitāti. Mīlestība pret darbu un savu novadu jūtama ik uz soļa.”

 

Jau atkal ceļā uz Aglonu

Šonedēļ uz Aglonu no mūspuses devās divas svētceļnieku grupas. Trešdien Šķilbēnu un Baltinavas draudžu svētceļnieku grupas vadītāja Rudīte Laganovska pastāstīja, ka svētceļojumu Šķilbēnos 6.augustā uzsāka 11 cilvēki, tostarp prāvests Staņislavs Prikulis. Otrajā dienā grupas sastāvs divkāršojās, bet galamērķī Aglonā, kā prognozēja Rudīte, nonāks vismaz 32 svētceļnieki. 

Viļaka jau sen to bija gaidījusi

Viļakas pilsētā turpinās vērienīgi iesāktie uzņēmuma “Latvijas Valsts ceļi” būvdarbi.  Pilsētas galvenā iela ir viens no reģionālā autoceļa Gulbene-Balvi-Viļaka-Krievijas robeža (Vientuļi) posmiem. Interesanti, ka  rakšanas darbu rezultātā Viļakā atrasta svarīga vēstures liecība – bruģis. Pagaidām tas glabājas, bet pilsētas vadībai jāpieņem lēmums, kur un kā  to izlietot. Darbdienas rit spraigi. Vienlaikus apjomīgie būvdarbi liek rēķināties pilsētas iedzīvotājiem un visiem, kuri brauc uz darbu vai arī tālāk uz Krieviju, jo braukšanas kustību regulē trīs luksofori.

Ziemeļlatgales mednieku veiksmes

2. un 3.augustā Sēlpils pagasta Zvejnieklīcī notika  jau 21.mednieku festivāls “Minhauzens 2019”.  Festivāls ir notikums ne vien visas Latvijas mednieku dzīvē, bet interesants un aizraujošs pasākums līdzbraucējiem, mednieku atbalstītājiem un viņu ģimenes locekļiem. Šogad festivāla organizatori bija Latvijas Mednieku asociācija (LATMA) sadarbībā ar Salas novada pašvaldību un vietējo mednieku kolektīvu aktīvistiem. Brīvdabas estrāde ar dabas skatiem Daugavas krastos bija kā radīta vērienīgā pasākuma rīkošanai, kurš ik gadu pulcē ap sešiem tūkstošiem dalībnieku no visiem Latvijas novadiem.

 

“Viņiem ir, ko rādīt!”

Sestdien autovadītājiem, dodoties uz pirmo Viļakas novada autoru dziesmu koncertu “Mūsu dziesma”, bija jārēķinās ar gaidīšanu pie luksoforiem. “Nu gluži kā lielpilsētā,” sprieda nepacietīgākie. “Labs nāk ar gaidīšanu,” šķiet, nodomāja citi. Un nekļūdījās... 9.jūlija laikrakstā “Vaduguns” pasākuma organizators un idejas autors Māris Lāpāns secināja, ka, viņaprāt, līdz šim neviens nav apkopojis vietējo cilvēku devumu sabiedrībai, tāpēc radusies doma izveidot koncertprogrammu ar to autoru darbiem, kuri dzīvo Viļakas novadā, vai arī saknes nāk no tā. Izrādījās, ka šādu cilvēku nav mazums, par ko pārliecinājās koncerta apmeklētāji. Koncertu noslēdza soliste Dagmāra Laicāne (foto) ar Aiņa Šaicāna dziesmu “Maza, maza latvju zeme.”

 

vadi

Veiksmes prognoze


.