1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
09-05-2024
Vārdadienas šodien: Einārs, Ervīns, Klāvs

Esi vesels - neesi atkarīgs!

No 29. jūlija līdz 4. augustam jau otro gadu biedrība “Ritineitis” sadarbībā ar Balvu novada pašvaldību rīkoja vasaras nometni jauniešiem “Esi vesels – neesi atkarīgs!”. Tās laikā divdesmit 14 līdz 18 gadu veci jaunieši sportoja, piedalījās pašizaugsmes nodarbībās un iesaistījās radošās aktivitātēs. Viens no galvenajiem nometnes mērķiem bija parādīt jauniešiem, ka atkarības mēdz būt ļoti dažādas, bet savas personības pilnveidošana palīdz būt brīvam no tām.

Pēdas, ko atstājam aiz sevis

Jūlija beigās Latgales kultūras centra izdevniecībā klajā nāca dzejnieces Venerandas Andžānes dzejas un atmiņu grāmata “Pēdas dzīves grāmatā”.  Tajā apkopota dzeja, dzejnieces pašas dzīves gājums, atmiņas, kā arī stāsti par Baltinavas novadu.  Rakstniecei, dzejniecei un bijušajai pedagoģei šī ir piektā grāmata. Iepriekš tapušas un izdotas grāmatas “Sadegšana” (1995), “Es braukšu tev līdzi” (2000), “Zvaigznes ēnā” (2006), “Ar basām kājām pa sirdi” (2011).

 

Vēlas zināt vairāk par savu pilsētu

27.jūlija vakarā Viļakas novada muzejs ikvienu aicināja doties izzinošā ekskursijā pa Viļakas pilsētas ielām. Izstaigājot pazīstamās vietas, dalībnieki pētīja senas fotogrāfijas, pildīja uzdevumus un minēja krustvārdu mīklu par pilsētas vēsturi. Viena no ekskursantiem piedāvātajām iespējām bija, apskatot senas fotogrāfijas, uzzināt, kas agrāk atradās katrā konkrētā vietā.

Piešķir meistarības apliecinājumus

18.jūlijā Rīgā, Latvijas Amatniecības kamerā (LAK), Mazajā ģildē, svinīgo Zeļļa zvērestu lasīja piecas Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (BPVV) absolventes - Alīna Logina, Elīna Kļanska, Agita Matule, Selīna Švāgere un Viola Garā. Šīs jaunietes, kuras 5. jūlijā sekmīgi nokārtoja sarežģīto LAK drēbnieka kvalifikācijas eksāmenu, Rīgā saņēma LAK Amata zeļļa diplomus par dāmu drēbnieka kvalifikācijas iegūšanu.

Kupravā svin svētkus

Pēdējā jūlija dienā Kupravas baznīcā pulcējās priesteri, draudze un ciemiņi, lai Svētajā Misē lūgtos par Latviju, tautu, laukiem, darba rokām, pūliņiem un klātesošajiem. Prāvests Staņislavs Prikulis atgādināja, ka kupraviešiem, kuru baznīcas aizbildnis ir Svētais Ignācijs no Lojolas, tā ir liela svētku diena. Turklāt 31.jūlijā dzimšanas dienu svin arī draudzes gans, priesteris  Fēlikss Šneveļs. Pēc Svētās Mises pie Kupravas baznīcas svinīgi pacēla sarkanbaltsarkano karogu, ko iesvētījis Rēzeknes - Aglonas diecēzes bīskaps J.Bulis. Zīmīgi, ka tēvzemieši Latgalei pērn un vēl šogad apņēmušies uzdāvināt 100 karogus. Saeimas deputāts Edmunds Teirumnieks sprieda, ka tik svinīgi kā Kupravā, karogs nav atklāts nekur.

vadi

Veiksmes prognoze


.