1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
02-05-2024
Vārdadienas šodien: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Velomuzikanti finišē Upītē

2.jūlijā ar astoto koncertu šogad Upītē finišēja “Velomūzika 2019”. Atgādinām, ka astoņus gadus mūziķi, aktieri un līdzbraucēji min pedāļus un maina mūziku pret naktsmājām. Šogad devītajā braucienā velomūziķi izvēlējās savus ceļus un neceļus meklēt Latgalē. Ģitārists Aivars Vaišļa, mūziķis Kārlis Kazāks un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kaspars Zvīgulis klātesošos Upītes tautas namā pārsteidza ar patiesiem stāstiem un pārdomām par dzīvi, kā arī emocionālām dziesmām, tostarp latgaliešu valodā. Savas sajūtas velobraucienā viņi atspoguļoja arī dziesmā no krievu multfilmas “Brēmenes muzikanti” (foto).

Noslēgusies pirmā valsts aizsardzības mācības nometne

Noslēgusies pirmā valsts aizsardzības mācības nometne, kurā piedalījās 67 desmitās klases skolēni, kuri savā skolā apgūst šo mācību priekšmetu. No mūspuses skolām nometnē piedalījās 14 skolēni no Tilžas vidusskolas un Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas.

Par ziediem, zariem, augiem un čūskas ādu

26.jūnijā Viļakas novada bibliotēkā notika saruna ar mežkopi, vides gidi Annu Āzi par tēmu “Sajūti sevi dabā”. Viņas valoda tik raita kā strautiņš, kas ne tikai lēni plūst, bet čalojot uzburbuļo arī skaļāk. “Visus augus, šurp braucot, neatvedu, bet varbūt pa zariņam vajadzēja, jo ne visi cilvēki dzīvo līdzās dabai, bet augus pazīt vajag,” teica Anna. Viņa piebilda, ka dzirdējusi teicienu,- ir ārsts, pacients un pa vidu - slimība. Un tikai no katra paša atkarīgs, vai pieslēgsies  ārstam, vai paliksi ar savu slimību. “Senāk Indijā veseliem cilvēkiem pat piemaksāja, jo katrs pats var sevi ārstēt,” teiktajam piekrīt Anna Āze.

“Eima, eima”... jau piekto gadu

Aizvadītās nedēļas nogalē ar ieskaņas koncertu “Saejam, dancotāji, no malu maliņām” Viļakas novada Borisovas Vecdārza estrādē iesākās V Starptautiskais deju festivāls “Eima, eima”, kas sestdien turpinājās Balvu novadā un noslēdzās svētdien Baltinavas novadā. Šogad mūspusē ciemojās divi kolektīvi no Krievijas un viens - no Igaunijas. Kā vieni no pirmajiem uz skatuves Borisovas Vecdārzā kāpa Viļakas kultūras nama bērnu dziesmu un deju ansamblis “Pogas un podziņas”.

Sauc, kā gribi, skaistumu nesabojāsi

Vasarai piestāv ziedu krāšņums, kam ir visdažādākie akcenti. Ziedi dārzā, mājas priekštelpā, gar nama sienu, arī kā rota, priecējot novada pašvaldības namu.  Prasmīga to audzētāja un pavairotāja Rugājos ir mājsaimniece Tatjana Kočāne. Viņu dārza plašumā līdz pat meža ielokam aug gan acij, gan arī vēderam noderīgi stādījumi. Kādi ir šīs dārzkopes noslēpumi, centās izdibināt laikraksts “Vaduguns”.

vadi

Veiksmes prognoze


.