1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Labs suns = apmācīts suns

Maijā Balvos atklātajā suņu apmācību laukumā “Vilku ieleja” notiekošās kinologa OĻEGA ALEKSEJEVA vadītās apmācības pāris mēnešu laikā sasniegušas tādu popularitāti, ka viena iknedēļas treniņa vietā, tagad notiek trīs, un nodarbības apmeklē ne tikai balvenieši, bet arī suņumīļi no Alūksnes un Gulbenes. “Ir patīkami, ka Balvi pamazām pārvēršas, kaut arī par nelielu, tomēr apkārtnes kinoloģijas centru,” gandarīts kinologs.

"Dziedi, mana pilsēta, dziedi"

18.augustā Balvu ezers jau astoto reizi pārtapa par brīvdabas estrādi, aicinot ikvienu interesentu izbaudīt muzikālu saulrietu. Šogad balveniešus un pilsētas viesus priecēja muzikālā apvienība “AINIS”, dāvājot Aiņa Šaicāna dziesmas un melodijas.

Uztraucas par izbraukāto zemsedzi Sitas mežā

Meži ir Latvijas lielākā dabas bagātība, kuri klāj teju pusi mūsu valsts teritorijas. To sniegtās iespējas – īpaši siltajos vasaras mēnešos – izmanto arī liels skaits iedzīvotāju, uz mežu dodoties ne tikai ogot un sēņot, bet arī nodarboties ar sportiskām aktivitātēm un vienkārši pavadīt brīvo laiko. Starp atpūtniekiem ir arī cilvēki, kuri mežu teritorijās dodas izbraucienos ar motocikliem un kvadracikliem. Tas nav aizliegts, ja vien tiek ievēroti noteikumi, kuri regulē atrašanos un pārvietošanos mežā.

Mēs augam!

Aizvadītajā sestdienā Balvos sumināja vairāk nekā 80 bērnus un jauniešus Zeķīšu, Bērnības un Pilngadības svētkos. Viskūtrākā atsaucība bija no Balvu pilsētas pilngadnieku puses. No 70 jauniešiem svētkos piedalījās tikai 6.

Kubulos izšauj veiksmes bultas

11. un 12.augustā aizvadīti Kubulu pagasta svētki, kuros neizpalika pilngadnieku godināšana, koncerts ar grupu “100.debija”, orientēšanās sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem, kā arī citas sportiskas aktivitātes. Kubulu kultūras nama vadītāja Laura Zujāne nešaubās, ka Kubulos valda īpaša aura: “Cilvēkiem patīk šī brīvības sajūta, kuru mēs arī sniedzam. Mums nekas nav saspringtībā, nekas nav sasteigts, turklāt kultūras namā ir piedāvātas dažādas izvēles iespējas. Katram pasākumam ir savs apmeklētājs, tāpat kā katram podiņam ir savs vāciņš.”

vadi

Veiksmes prognoze


.