1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Noslēgusies pārtikas paku ziedošanas akcija

Lai atbalstītu trūkumā nonākušās Latvijas ģimenes, 16.martā Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” un “Rimi” aicināja uz tradicionālo pārtikas paku piepildīšanas akciju, kas ar Balvu Teritoriālās invalīdu biedrības gādību jau trešo reizi notika arī Balvos. Pēc akcijas noslēguma biedrības vadītāja un viņas atbalsta komanda ir gandarīti par iznākumu, jo kopumā saziedotas 88 pārtikas pakas.

Sveicam 100. jubilejā!

Šodien, 22.martā, mūsu novadniece, kādreizējā Balvu pilsētas izpildkomitejas priekšsēdētāja (1957 – 1961) Zelma Šulce svin savu 100. dzimšanas dienu! Savas grāmatas “Dzīves raibumi” (izdota 2008.gadā) ievadvārdos viņa raksta: “...Mana dzīve nav sākusies tikai ar mani un nebeigsies ar mani. Neesmu bijusi pasaulē viena, vienmēr esmu redzējusi sevi kopā ar tuviniekiem, draugiem, kolēģiem, tāpēc arī manās atmiņās būs stāstīts par visiem, kurus pazinu, kas palīdzēja vai nepalīdzēja man izdzīvot pašas dzīvi. Kas bija mani labākie draugi: cerība uz gaišāku nākotni, izturība dzīves grūtībās, neizsīkstoša darba mīlestība un sirdij mīļas dziesmas. Dziesmas bija tās, kas mani mierināja un glāstīja, kas deva padomu un spēku...”

Tilžas "ātrie" naktī vairs nestrādās


No 1.aprīļa Tilžā plānots samazināt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes darba laiku, nosakot, ka tas strādās no pulksten 8 rītā līdz 22 vakarā. Lēmumu pārtraukt darbu naktī NMPD pamatoja ar mazo izsaukumu skaitu nakts stundās. Izskanējusī informācija, protams, satrauca vietējos iedzīvotājus, kuri nespēja palikt vienaldzīgi – iebilstot pret šo lēmumu, savākti 1003 iedzīvotāju paraksti. Galvenā prasība – neatliekamās medicīniskās palīdzības operatīva saņemšana, jo tā naktī nepieciešama ne tikai Tilžas un apkārtējo ciemu, bet arī viensētās dzīvojošajiem cilvēkiem, līdz kuriem mediķiem nereti nākas ne tikai braukt pa sliktiem lauku ceļiem, bet pat iet kājām. Arī Balvu novada pašvaldība apšauba turpmāku operatīvu neatliekamās medicīniskās palīdzības pieejamību Tilžā un atbildīgajām institūcijām jau paudusi savu neapmierinātību.

 

Cīnās Rīgā, Jēkabpilī un Valmierā

Noslēgušās vairākas sacensības vieglatlētikā, kurās startēja arī Balvu Sporta skolas audzēkņi.

12.martā notika Jēkabpils Sporta skolas atklātās sacensības vieglatlētikā “U-10”, “U-12” un “U-14” vecuma grupām. Balvu Sporta skolas jaunie sportisti izcīnīja 19 godalgotas vietas individuālajās disciplīnās un 4 x 150 metru stafetē. Individuāli medaļas izcīnīja: “U-10” grupā – Rinalds Kokorevičs, Ričards Tiltiņš, Marks Keiselis, Eduards Jaunžeikars, Nikola Rundzāne un Emīls Leons. “U-12 grupā – Patriks Ķirsons, Martins Maslovskis, Emīls Ločs, Jānis Keišs, Loreta Ciukore, Māra Romka, Aiga Aleškeviča, Laura Vasiļjeva un Rēzija Kokoreviča. “U-14” grupā – Ņikita Jeršovs.
Noslēdzies arī Latvijas “U-14” grupas čempionāts telpās Rīgā, jaunajā vieglatlētikas manēžā “Daugava”. No Balvu Sporta skolas sacensībās piedalījās trīs sportisti. Ņikita Jeršovs izcīnīja 1.vietu augstlēkšanā (rezultāts – 1,55 metri) un 7.vietu lodes grūšanā (rezultāts – 10,18 metri). Dmitrijs Jekimovs ieguva 14.vietu lodes grūšanā (rezultāts – 8,66 metri), bet Gvido Prokofjevs izcīnīja 34.vietu 60 metru barjerskrējienā (rezultāts – 11,92 sekundes).
Savukārt Valmierā notika Latvijas “U-18” un “U-20” grupu čempionāts telpās. “U-20” grupā Raits Markus izcīnīja 2.vietu lodes grūšanā, sešus kilogramus smago lodi raidot 14,44 metrus tālu. Raits 2.martā Latvijas izlases sastāvā piedalījās arī Baltijas “U-20” čempionātā, lodes grūšanā izcīnot 5.vietu.

Attēlā (vidū): Balvu Sporta skolas audzēknis Ņikita Jeršovs – Latvijas “U-14” grupas čempions augstlēkšanā.

 

Mazie darbojas aizrautīgi

13.martā Balvu novada izglītības iestāžu pirmsskolas vecuma (5 – 7 gadi) bērni ar prieku ļāvās sportiskām aktivitātēm Rugāju vidusskolas sporta zālē.

vadi

Veiksmes prognoze


.