1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

“Kādēļ vienam liedz, otram ļauj?”

Savulaik Balvu pilsētā pie peldvietas Dzirnavu ielā tika noasfaltēts laukums un piebraucamais ceļš pie ezera (apakšējais attēls), ko varēja izmantot arī ūdensmotociklu īpašnieki (privātpersonas), lai savu tehniku ielaistu ezerā un baudītu atpūtu uz ūdeņiem. Pirms vairākiem gadiem viņiem to darīt aizliedza, kā iemeslu minot drošības riskus, jo pludmalē peldas cilvēki. Tajā pašā laikā šī gada 22.jūnijā Balvu novada domes sēdē tika nolemts izsniegt atļauju SIA “Wake up” izmantot pašvaldībai piederošo pontonu iznomājamā ūdensmotocikla novietošanai un braukšanas zonas iezīmēšanai.

Uzbūvē kapliču, ierīko kāpnes

Aptuveni pirms nedēļas Viļakas Romas katoļu draudzes prāvests Guntars Skutels sociālajos tīklos rakstīja: “Kaut kas neticami brīnišķīgs izdarīts Skandīnes kapsētā. Iedomājieties! Joprojām ir cilvēki, kas strādā bez jebkādas samaksas un atlīdzības...”

Sapņi piepildās!

Svētdien Bērzpils pagasta “Tabakovā” pulcējās sportisti no visas Latvijas, lai startētu pirmajās “Jaunbērziņu treniņsacensībās konkūrā”. Atgādinām, ka pērn pirmo reizi Bērzpils pagasta “Jaunbērziņos” notika treniņsacensības zirgu pajūgu braukšanā. Arī šogad tās neizpaliks. “Tiksimies 12.augustā pulksten 11,” aicina “Jaunbērziņu” saimniece Agrita Prole.

Trīs kontinentu valdzinājums

Laiks rit vēja spārniem, par ko liecina 11.jūlijā Viļakā atklātais 7.starptautiskais glezniecības plenērs “Valdis Bušs 2023”, 12.jūlijā ievilktie pirmie krāsu triepieni gleznās un vakar atklātā izstāde Viļakas muzeja izstāžu zālē.

Plenēra koordinatore Vineta Zeltkalne informē, ka šogad izaicinājumam atsaucās seši mākslinieki: Mahamudul Hasan (Bangladeša), Daiga Krūze (Latvija), Natalia Borkowska (Borczi, Polija), Leticia Balzi (Argentīna/ Norvēģija), Jānis Plivda (Latvija) un Arvidas (Arvydas) Martinaitis (Lietuva): “Pirmo reizi plenērā pārstāvēta Dienvidamerika, jo Letīcijas dzimtene ir Argentīna, un pirmo reizi Āziju prezentēja Bangladeša, kur dzīvo Hasans, kurš pirmo reizi ir ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

Pavada uz operāciju Kosovā

14.jūlijā Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Zemessardzes 36.kaujas atbalsta bataljonā Lūznavā tikās ar karavīriem, kuri drīzumā dosies veikt dienesta pienākumus NATO vadītajā miera uzturēšanas operācijā Kosovā. Atgādinām, ka šajā bataljonā dienesta pienākumus pilda arī zemessargi un profesionālā dienesta karavīri no Balvu novada.

vadi

Veiksmes prognoze


.