1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Gruzdovas ezerā atrod beigtas zivis

Sociālajos tīklos iedzīvotāji pauduši, ka Balvu novada Susāju pagasta Gruzdovas ezerā peld beigtas zivis. Par šo faktu zināms arī Valsts vides pārvaldei. Kas ietekmējis zivju bojāeju, ko pagasta iedzīvotāji pamanījuši jau aizvadītajā nedēļā?

Būs tikai labāk!

Kopš 1.jūlija, saistībā ar Latvijas Neredzīgo bibliotēkas (LNerB) reorganizāciju, Balvu Centrālajā bibliotēkā (BCB) ir izveidota jauna struktūrvienība – Pielāgotās literatūras bibliotēka. “Līdz šim esošās LNerB septiņas filiāles Latvijas pilsētās, tostarp Balvos, ir integrētas pašvaldību publiskajās bibliotēkās. Sniegto pakalpojumu klāsts un apjoms ne tikai nemainīsies, bet pat palielināsies, arī mūsu atrašanās vieta paliek nemainīga,” informē Ilona Laicāne.

Darba prakse vieniem, darbaudzināšana otriem

Ar 1.jūniju sākās skolēnu darba vasara, ko organizē Nodarbinātības valsts aģentūras filiāles sadarbībā ar darba devējiem. Pagājis pirmais darba mēnesis gan tiem, kas būtu vēlējušies pastrādāt vēl ilgāk, gan tiem, kuri ir mierā ar darbā pavadīto laiku un vēlas atpūsties.

Izrakumos pilskalnos atrod senu trauku lauskas

Pēcsvētku nedēļā, no 26. līdz 30.jūnijam, Baltinavas pagastā Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras un mākslas institūta pētnieki, arheologi kopā ar brīvprātīgajiem palīgiem veica arheoloģiskās izpētes darbus divos pilskalnos – Alotāju un Puncuļovas. Jau pirmajā izrakumu dienā viņi atrada senu māla trauku lauskas. Ekspedīcijas laikā notika arī Baltinavas mūsdienu ainavas izpēte.

Uz Rīgu prom un basta...

Svētdien jau pirms pulksten septiņiem rītā Balvu Kultūras un atpūtas centra laukumā pulcējās mūspuses pašdarbnieki, lai dotos ceļā uz XXVII Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.