1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Ik rītu mostas ar domu – dēls jāatrod!

Šī bija viena no retajām reizēm manā žurnālistes darbā, kad, jau ejot uz interviju, zināju, ka būs jāraud. Zināju, cik grūti būs runāt, zināju, cik sirdi plosošās atmiņās būs jādalās manai sarunbiedrei Guntai Dzintarei. Balvu bērnudārza “Sienāzītis” pirmsskolas skolotājai šī Mātes diena un audzināmās grupas svētku koncerts būs lielākais pārbaudījums, kāds vien mammai var būt – pirmie svētki bez sava mīļotā un vienīgā dēla klātbūtnes, mīļiem vārdiem un apskāvieniem. Pirmie svētki izmisumā, ar milzīgu tukšumu sirdī un joprojām neatbildētu jautājumu, – kāpēc?

Vai mēs esam bagāti?

Līdz 22.maijam Balvu Kultūras un atpūtas centra dienvidu zālē ikvienam interesentam ir iespēja aplūkot Latvijas Nacionālā arhīva izstādi “Veltījums Neatkarības deklarācijai”. “Mūspuses toreizējie deputāti Juris Cibulis, Kazimirs Šļakota un Andris Līgotnis bija to 138 deputātu skaitā, kuri 1990.gada 4.maijā balsoja par neatkarības atjaunošanu,” atgādināja Balvu Novada muzeja vēsturniece Ruta Akmentiņa.

Būt savas zemes aizstāvim

Būt patriotam un savas zemes aizstāvim, domājams, bijis aktuāli vienmēr, tā ir bijusi nemainīga latviešu tautas vērtība un iezīme. Pēdējā laikā arvien aktuālākas gan jauniešiem, gan viņu vecākiem kļūst domas kā par obligāto militāro dienestu, kura pirmais iesaukums paredzēts šī gada 1.jūlijā un kam jaunieši var pieteikties brīvprātīgi līdz pat 15. maijam, tā arī par tā nozīmi katram no mums individuāli. Uzzināsim, ko jaunieši vēlas teikt par savu dzimteni un ko viņi domā par obligāto militāro dienestu!

Ko darīt, ja esam tik cūcīgi?

Peldsezonā iedzīvotāji aktīvi izmanto ezera piekrastes joslu Steķintavā, kas atrodas kādreizējās kafejnīcas  tuvumā. Tur ir  ģērbtuve, liels koka galds, laiku pa laikam nopļauj arī zāli un iztukšo atkritumu grozu. Izskatās, ka daļēji kāds rūpējas par piekrastes zonu. Taču satrauc briesmīgā ainava turpat blakus, kāda paveras tukšajā, baltajā ķieģeļu būdā, kur ir sasisti stikli, drazas un briesmīga netīrība. Tādu ainavu tur var vērot jau ļoti ilgstoši, – ejot uz ezeru peldēties, to vēro bērni, to redz vecāki. Kam pieder šis īpašums un kas būtu atbildīgs par kārtību tajā?

“Prīcynoj sevi!”

27.aprīlī prezidents Egils Levits Saeimas ārkārtas sēdē par godu Latgales kongresa 106. gadadienai uzsvēra, ka Latgales kultūrvēsturiskā identitāte ir tikpat daudzveidīga kā tajā dzīvojošie cilvēki. Kā lai nepiekrīt prezidenta kungam zinot, ka līdz 31.maijam Balvu Centrālajā bibliotēkā apskatāma pirmā Emeritas Brenčevas kolekciju izstāde “Emeritas kolekcijas”. Tā patiesi ir savdabīga un īpaša!

vadi

Veiksmes prognoze


.