1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Uzlikt zīmes nav risinājums

Redakcija saņēma lasītāja vēstuli, kurā pausta neapmierinātība, ka “Ecolines” starppilsētu autobusi tiek novietoti netālu no Partizānu un Tautas ielas krustojuma, tādējādi citiem autobraucējiem traucējot pārredzēt abu ielu krustojumu. Šādas iedzīvotāju sūdzības esam saņēmuši arī iepriekš, par tām ziņots pašvaldībai, kas savukārt meklējusi risinājumus, tomēr līdz šim brīdim bez redzamiem panākumiem.

Mācīsies sadzīvot kopā

Kopš 2021.gada 29.jūnija Balvu pilsētas iedzīvotājiem svarīgā amatā strādā pašvaldības aģentūras “San-Tex” direktors Egons Strumpe. Taujāts, kādus secinājumus šajā laikā ir izdarījis, atzina, ka joprojām mācās: “Aģentūras reorganizācijas mērķis ir nodot labiekārtošanas un apzaļumošanas nozari pilsētas pārvaldei, tāpēc mēs savu uzmanību turpmāk koncentrēsim uz nekustamā īpašuma pārvaldīšanu un komunālajiem pakalpojumiem – ūdens ieguvi, notekūdeņu savākšanu un attīrīšanu.”

Kultūrai būt!

27.aprīļa Balvu novada domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumprojektu par Ditas Niperes iecelšanu Balvu Kultūras un atpūtas centra (BKAC) direktores amatā. Jāsecina, ka jau pirms nedēļas Finanšu komitejas sēdē viņa saņēma vienbalsīgu klātesošo atbalstu.

Cik liela bija Lielā talka?

Sešpadsmitajā Lielajā talkā šogad kopumā tika pieteiktas 1139 talkas vietas, tostarp visos Balvu novada pagastos un pilsētās. Jāsecina, ka talkas, kādas tās bija pirms 10–15 gadiem, vairs nepulcē vienkopus talcinieku simtus, pat ne desmitus, kā tas, piemēram, bija sestdienas rītā Balvu pilsētas parkā.

Cerība uz olimpisko zeltu

21.aprīlī Balvu Valsts ģimnāzijas stadionos valdīja patiesi sportiska gaisotne. Ziemeļlatgales Sporta centra vadītājs Arnis Voika pirms “Olimpiskās dienas 2023” atklāšanas uzsvēra, ka starp deviņu skolu un divu pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem noteikti ir nākamie olimpieši. “Spilgts piemērs ir mūsu novadnieks Mārtiņš Jansons, kurš nesen izcīnīja Latvijas čempiona titulu volejbolā. Jāstrādā un jāiet uz mērķi,” viņš piebilda.

vadi

Veiksmes prognoze


.