1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Kas vajadzīgs, lai dzīvotu labāk?

Šonedēļ biedrības “Ziemeļlatgales partnerība” valdes locekle Ieva Leišavniece informēja uzņēmējus par projektu iesniegšanas iespējām 12.kārtā. Viņa pieļāva, ka šogad būs arī 13.kārta. Jauns izaicinājums, viņasprāt, ir jaunās attīstības stratēģijas izstrādāšana. “Mēs gribam zināt, kas nepieciešams Balvu novada jebkura vecuma iedzīvotājiem,” uzsver I.Leišavniece.

Pulkā eimu, pulkā teku

Piektdien kultūrvēsturiskajā lauku sētā “Vēršukalns” uz Kūkovas novada folkloras svētkiem “Pulkā eimu, pulkā teku” pulcējās bērnu folkloras kolektīvi no Upītes, Ciblas, Viļakas un Baltinavas. Žūrija, izvērtējusi bērnu sniegumu, gandrīz visiem dalībniekiem piešķīra 1.pakāpi, tādējādi dodot iespēju piedalīties svētku finālā, kas 15.aprīlī norisināsies Rīgā.

Viļakas postenim jauns auto

Turpinot papildināt specializēto transportlīdzekļu klāstu ar jaunām automašīnām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona pārvalde pagājušā gada beigās un šogad saņēmusi četras jaunas ugunsdzēsības autocisternas. “Viļakas posteņa darbinieku kolektīvs ir gandarīts, ka tagad, saņemot savā rīcībā jauno specializēto transportlīdzekli, paveikt nepieciešamos darbus notikuma vietā un sniegt palīdzību iedzīvotājiem varēs ātrāk un kvalitatīvāk,” sarunā ar laikrakstu “Vaduguns” atzina Viļakas posteņa komandieris RAIVIS BONDARS.

“Varbūt var piedot, bet aizmirst nevar”

24. un 25.martā Komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumos Latvijā, tostarp Balvu novadā, atcerējās tālo, baiso martu. Atceres pasākuma vadītāja Krista Mača balveniešiem atgādināja, ka no savām mājām tika izvesti tūkstošiem nevainīgu Latvijas iedzīvotāju bez tiesas sprieduma, bez jebkādiem apsūdzības aktiem: “Tā ir vēsture, tie ir fakti, tā ir emociju jūra. Tās ir nevis izlutināto, bet pazemoto sāpes.”

Labi cilvēki dara labus darbus

Lai atbalstītu trūkumā nonākušās Latvijas ģimenes, 4.martā Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” un “Rimi” aicināja uz tradicionālo pārtikas paku piepildīšanas akciju. Pirmo reizi ar Balvu Teritoriālās invalīdu biedrības (TIB) gādību šāda akcija notika arī Balvu veikalā “Rimi”. Tās laikā Balvos saziedoja 67 pārtikas pakas, kā arī naudu, tādēļ kopumā pie grūtībās nonākušiem novada iedzīvotājiem nonāca 86 pārtikas pakas. Balvu TIB priekšsēdētāja Marija Duļbinska un viņas atbalsta komanda ir gandarīti par novada iedzīvotāju necerēti lielo atsaucību un pateicas visiem ziedotājiem.

vadi

Veiksmes prognoze


.