1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Noslēdzies Balvu novada atklātais čempionāts

18. un 19.martā ar spraigiem finālmačiem noslēdzās šīs sezonas Balvu novada atklātais volejbola čempionāts, kurā tika noskaidrots vietu sadalījums un medaļnieki gan vīriešu, gan arī sieviešu komandu konkurencē.

Pulkstenis jāpagriež vienu stundu uz priekšu

Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiks šā gada 26.martā plkst. 03.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu. Tā kā Eiropas Savienības līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā vēl nav panākts, šobrīd joprojām ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība – vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Līdz ar to vasaras laiks šogad būs spēkā līdz 29.oktobrim.

 

Zvaigznes diena mammai

Pirmdien Balvu Centrālajā bibliotēkā atklāja balvenieša Valtera Kaņepes pirmo izstādi “Fotogrāfijas”, kas būs skatāma līdz 16.aprīlim. Diemžēl pats Valters izstādes atklāšanā nepiedalījās un, kā vēlēja klātesošie, zvaigznes mirkļi jāizbauda viņa māmiņai Inārai. Balvu novada Kultūras pārvaldes speciāliste Maija Laicāne Valtera māmiņai dāvāja balvenieša Andra Tjunīša grāmatu “Zvaigznes diena”, uzsverot, ka tā ir arī māmiņas zvaigznes stunda. Kura fotogrāfija patīk mammai? “Pie tās arī nofotografēšos,” atzina Ināra Kaņepe (foto).

Pārgājiens pa Ābelenes takām

19.martā Baltinavas muzejs organizēja pārgājienu pa veco laiku Ābelenes takām jeb Baltinavas pagasta Alotāju un Puncuļovas pilskalniem. Kāpēc tieši tagad? “Tāpēc, ka pārgājienā nav vēlams doties ērču laikā, turklāt, kad salapojuši koki, neko no paša pilskalna nevar redzēt. Jāiet, kamēr kokiem vēl nav lapu,” paskaidroja muzeja izglītojošā darba speciāliste ANITA LOČMELE.

Cepuri nost!

Pagājušās nedēļas nogalē Kubulu kultūras namā, tuvojoties Teātra dienai, virmoja īpaša aura. Kā nu ne, ja pēc trīs mēnešu darba sevi pirmo reizi pieteica dramatiskais kolektīvs “Zīds” Jolantas Saulevičas-Loginas vadībā. Kultūras nama vadītāja Laura Zujāne, piesakot jaunāko kolektīvu pagastā, atgādināja, ka zīds ir tas, uz ko jāraugās ar sapņainām acīm: “Zīds ir tas, kas sajūtu uzburt un noturēt spēj. Zīds ir tas, kas glāsmaini spīd ar neparastu spozmi.”

vadi

Veiksmes prognoze


.