1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Uzbur brīnišķīgu ziemas pasaku

Mazo talantu koncerts “Svētki Ledus pilī”, kas notika 28.februārī Balvu Kultūras un atpūtas centrā, pulcēja pirmsskolas bērnus no 13 karaļvalstīm – Balvu novada izglītības iestādēm.

Pavasaris nāk ar ziediem

Kā bijis, kā ne, bet pirmais pavasara mēnesis ir klāt! Atnācis ne tikai ar peļķēm, šķīdoni uz grants ceļiem un siltāku laiku, bet arī ar skanīgām putnu balsīm un pirmajiem ziediem. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numuā.

Kāda tad ir dzīve pansionātā?

Īstenojot kampaņu “Dzīve pansionātā – kāda tā ir?”, pagājušā gada martā Tiesībsargs aicināja iestāžu iemītniekus un viņu radiniekus dalīties ar pieredzi un informāciju par aprūpi un vidi, kādā cilvēki dzīvo. Kopumā tika saņemtas 113 ziņas par 65 pansionātiem, kuras Tiesībsargs izmantoja, veidojot pansionātu apmeklēšanas plānu. Šajā sarakstā iekļuva arī “Pansionāts “Balvi””, kuru Tiesībsargs nebrīdinot apmeklēja kādā 2023.gada jūlija sestdienā. Ko biroja darbinieki neplānotajā pārbaudē konstatēja un kādas rekomendācijas sniedza, par to pēc šī gada 7.februārī saņemtā Tiesībsarga ziņojuma Balvu novada pašvaldības Sociālās un veselības aprūpes jautājumu komitejas locekļus informēja “Pansionāta “Balvi”” direktore Jana Komane.

Zemnieki saliedējas, jo kopībā ir spēks

Gulbenes novadā notikusi sanāksme, ko raksturo kā vēsturisku notikumu. Runa ir par piensaimnieku kooperatīvu apvienošanās procesu. Kāpēc šāds solis sperts, kāda nākotne varētu būt un kāda situācija patlaban valda piensaimniecības nozarē, – laikraksts iztaujāja kooperatīva “Māršava” valdes priekšsēdētāju Jāni Auziņu.

Mācās cienīt, mīlēt un kalpot

Aizvadītajā pavasarī rakstījām, ka balvenietis ARTŪRS SUPE dievkalpojuma laikā pirmoreiz uzvilka garīdznieka tērpu – sutanu. Šomēnes mūsu novadnieks, Rīgas Garīgā semināra 3.kursa audzēknis, saņēma lektora svētības.

vadi

Veiksmes prognoze


.