1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Sniegs kā pārbaudījums. Vai tiekam galā?

Šīs nedēļas anormāli lielais sniega daudzums un putenis izrādījies liels pārbaudījums Balvu novada pašvaldībai un pagastu pārvaldēm. Par to liecināja arī vairāku ieputināto novada iedzīvotāju telefonzvani “Vaduguns” žurnālistiem, kuri uzklausīja cilvēkus un viņu pārdomas par šo tēmu. Savukārt otrdienas pēcpusdienā redakcijā vērsās Viļakas pasta nodaļas pastniece Tatjana Baklagina, kura savu stāstu sāka īsi un lakoniski: “Es vairs neklusēšu. Tas nav palīgā sauciens, tas ir kliedziens pēc palīdzības!”

Rīgas pilī

Pagājušajā nedēļā Mandeju ģimene no Kubulu pagasta ciemojās Rīgas pilī, kur Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze rīkoja svinīgu Ziemassvētku pasākumu, lai tiktos ar 18 ģimenēm no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām.

Biznesa sarunu brokastīs – Raimonda atklāsmes

7.decembrī Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs kopā ar Balvu Centrālo bibliotēku rīkoja “Biznesa sarunu brokastis”. Mūsdienīga bibliotēka ir kļuvusi par informācijas saņemšanas un uzkrāšanas centru un sen jau vairs nav tikai grāmatu krātuve. Šeit rīko tikšanās, izstādes. Mūsdienīgā bibliotēkā var atrast ne tikai sev interesantas grāmatas vai žurnālus, bet arī izmantot digitālo tehnoloģiju iespējas – ātrgaitas skenēšanas pakalpojumus un interaktīvo ekrānu radošajā lasītavā. Bibliotēka piedāvā piekļūt dažāda veida interneta datu bāzēm bez maksas.

Šķilbēniešu dāvinātais ģenerators nonācis līdz Hersonai

Ziemassvētku tuvošanās vienmēr bijusi labo darbu laiks – to pierādījuši arī šķilbēnieši, kuri novembra beigās nāca klajā ar iniciatīvu dāvāt ukraiņiem 3-fāzu ģeneratoru. Pāris dienas, un ideja pārvērtās par reālu darbību. Iesaistoties vairākiem mūsu novada cilvēkiem, iecere tika realizēta, un šobrīd zināms, ka vērtīgais dāvinājums veiksmīgi sasniedzis galamērķi – nesen ukraiņu atbrīvoto Hersonu, kur tas kalpos bērnunama vajadzībām.

Divi gadi, lai karalis atgrieztos

Šonedēļ Balvu novada domes vadība, deputāti un speciālisti kopā ar sporta jomas profesionāļiem uzklausīja SIA “R4F” būvinženieri Armīnu Saidānu, kurš prezentēja iespējamo Balvu stadiona futbola laukuma seguma atjaunošanas projektu. Lai arī šobrīd piedāvātās kopējās izmaksas ir 340 578,82 eiro, klātesošoprāt, jārēķinās ar vismaz pusmiljonu un labākajā gadījumā diviem gadiem, lai sporta karalis futbols atgrieztos stadionā.

vadi

Veiksmes prognoze


.