1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Georgs, Jurģis, Juris

“Gūdi gūdam nūsvinieti”

Aizvadītajā sestdienā kultūras centrā “Rekova” trešo reizi svinēja nemateriālā kultūras mantojuma svētkus “Gūdi”, atzīmējot četru gadu jubileju kopš Upītes kultūrtelpas iekļaušanas Nacionālajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā. Jāpiekrīt pasākuma organizatoram Andrim Slišānam, kurš sociālajos tīklos vēsta, ka “gūdi gūdam nūsvinieti”.

Žēl, ka šo mirkli nepiedzīvoja tēvs…

Valsts svētkos Rīgas pilī notika svinīga valsts augstāko apbalvojumu pasniegšanas ceremonija. Pasākumā godināja visdažādāko jomu izcilas personības no visas Latvijas, kuri augsto valsts atzinību nopelnījuši par godprātīgu, nozīmīgu darbu, aktīvu pilsonisko stāju un uzticīgu kalpošanu mūsu dzimtenei. No Valsts prezidenta Egila Levita rokām Sentis Gorbāns saņēma Viestura ordeni, kas nodibināts 1938.gadā senās patstāvīgās Latvijas varenības piemiņai un atjaunots ar Valsts apbalvojumu likumu 2004.gadā.

Ar 47cm garu bārdu kļūst par uzvarētāju

“Ar savu bārdu esmu saradis kā cimds ar roku un šobrīd nevaru nosaukt nevienu iemeslu, kas man liktu no tās šķirties. To noteikti nedarītu, jo bez bārdas Andris vairs nebūs Andris, un neviens mani neatpazīs,” teic kosmētikas preču veikala “Douglas Latvia” izsludinātā garākās bārdas konkursa uzvarētājs Andris Krīgers no Viļakas. 23.novembrī tirdzniecības centrā “Mols” norisinājās konkursa fināls, no kura Andris mājās devās ar galveno balvu – vīriešu skaistumkopšanas produktu grozu un dāvanu karti e-veikalā 80 eiro vērtībā.

 

Sporta gars nekur nav zudis

Jau vairākus mēnešus Balvu sākumskolas kolektīvs stoiciski pārvar neērtības, apliecinot, ka gatavi paciesties, līdz noslēgsies ieilgušie remontdarbi skolas sporta zālē. Direktore Larisa Krištopanova neslēpj, ka lepojas ar skolēniem, viņu vecākiem, pedagogiem un tehniskajiem darbiniekiem, kuri pieskaņojušies situācijai: “Rudenī labvēlīgos laika apstākļos sportojām ārā, bet, kad palika aukstāks, fizkultūras un veselības stundas turpinās gan sporta zāles vienā daļā, gan aktu zālē, gan klasēs.” 

Balvu sākumskolas audzēkņi, tostarp 3.c klase (foto), sporta stundās apliecina, ka ir atraktīvi un uzņēmīgi, neskatoties ne uz kādām grūtībām vai neērtībām. Jācer, tās atstāsim 2022.gadā! 

Par pieturvietām ar "aizbraukušiem" jumtiem

Laikraksta “Vaduguns” 8.novembra numurā publicējām rakstu “Un kāda pieturvieta ir jūsu pagastā?” Tolaik rakstījām par Līdumnieku pieturvietu Bērzpils pagastā, kuru no ceļa atdala grāvis. Protams, netika aizmirsta arī lieliskā un daudzu iedzīvotāju iemīļotā Kāpessila pieturvieta Tilžas pagastā, kur soliņa vietā jau vairākus gadus autobusa pasažierus sagaida koka bluķis. Latvijas autoceļu romantika… Uzrunājām arī mūsu avīzes lasītājus, ikvienu aicinot sūtīt foto un aprakstu par savdabīgām un problemātiskām autobusu pieturvietām savas dzīvesvietas apkārtnē. Kā zināms, Balvu novadā un kopumā Latvijā tādu netrūkst.

vadi

Veiksmes prognoze


.