1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Mirta, Ziedīte

Pieminekli demontē, bunkurs paliek

Saskaņā ar MK lēmumu un pašvaldības rīkojumu “Par padomju un nacistisko režīmu slavinošo piemiņas vietu demontāžu Balvu novadā” demontēti trīs pieminekļi – viens Balvos un divi Baltinavas pagasta teritorijā. Lasītāji interesējas, kā notika padomju režīmu slavinošo pieminekļu demontāža Baltinavas pagasta teritorijā. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Dažādi laiki, bet tik daudz līdzību

3.novembrī Balvu Novada muzejā atklāja divas izstādes: “Pāri Baltijas jūrai. 1944-1945” un “Leo Briedītim – 100”. Izstādes tapušas ar Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā, Holmertu un Briedīšu ģimeņu atbalstu.

Vērtīgākā atjaunojamā enerģija

5.novembrī Viļakas kultūras namā virmoja jaunības degsme. Kā nu ne, ja klātesošie svinēja Viļakas jauniešu mājas desmit gadu jubileju. Jauniešu mājas mamma Madara Jeromāne, kura šobrīd patiesi ir arī Māmiņa ar lielo burtu, jo atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, atzina, ka nevarēja nebūt šeit. “Tas ir mans lolojums no paša sākuma,” viņa lepojas.

Lazdukalnā ierodas pat Mīlestības dievs

29.oktobrī Lazdukalna saieta namā aizvadīts pasākums “Caur mīlestības lupu uz teātra paradīzi”. Šogad jūnijā apritēja divdesmit gadi, kopš lazdukalniete Rasma Zuša pagastā izveidoja teātri. Šobrīd jau desmit gadus amatierteātri “Zibšņi” par savējo sauc tā vadītāja Arnita Rakstiņa.

Sajūtu un atklāsmju piepildīts ceļš

4.novembrī Balvu Centrālajā bibliotēkā Agris Veismanis, Žanna Maksimova un Sergejs Maksimovs dalījās savos stāstos par piedzīvoto, ejot pa Svētā Jēkaba ceļu.

vadi

Veiksmes prognoze


.