1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

“Brauciet lēnām pār tiltu, draugi...”

19.oktobrī notika Balvu novada domes Tautsaimniecības un vides komitejas sēde, kurā izskatīja jautājumu par pašvaldības tiltu tehnisko stāvokli. Tiltu problēma aktuāla visā Latvijā, arī uz valsts ceļiem, nerunājot par pašvaldību, kas lielākoties ir lauku ceļi, pa kuriem pārvietojas mazāk iedzīvotāju, toties daudz brauc lauksaimniecības tehnika.

Vai uzņēmuma reputācijai jācieš no "nogurušiem" klientiem?

“Septiņu gadu laikā, kopš Balvos atvēries mans uzņēmums – picērija “Zebra”, šī ir pirmā reize, kad portālā “Facebook” savā profilā atļāvos nopublicēt skumjas pārdomas, jo sirds patiešām ir pilna. Atzīšos, vienā brīdī māca šaubas, vai to vajag darīt, taču, kad izlasīju cilvēku rakstītos komentārus un sajutu viņu atbalstu, sapratu, ka rīkojos pareizi. Joprojām uzskatu, ka uzņēmējam jārunā ne tikai par labām un ļoti labām lietām, bet arī par dažādām nebūšanām, kas traucē darbu,” teic picērijas “Zebra” Balvos īpašniece Kristīne Ločmele.

“Tas strādā, ja ar to strādā!”

Šonedēļ visās Latvijas izglītības iestādēs noritēja Karjeras nedēļa ar saukli “Uzņēmējspējas – tavas superspējas!”, kurā skolēni izzināja un attīstīja savas uzņēmējspējas, piedaloties daudzveidīgās aktivitātēs. Balvu Profesionālās un vispārizglītojošās vidusskolas (BPVV) direktore Biruta Vizule nešaubās, ka Karjeras nedēļa ir ļoti vērtīga, jo skolēniem ir iespēja iepazīt dažādas profesijas, kā arī pašiem saprast, kādas rakstura īpašības nepieciešamas, lai apgūtu kādu konkrētu specialitāti.

Plāno īslaicīgi apturēt Tilžas posteņa darbību

VUGD Latgales reģiona komandieris Česlavs Šmuksts tikšanās laikā pastāstīja, ka līdz šī gada beigām Viļakas postenim un citām VUGD struktūrvienībām Latgales reģionā plānots piegādāt jaunus specializētus ugunsdzēsēju glābēju transportlīdzekļus. Tāpat arī rakstījām, ka Latvijā plāno būvēt katastrofu pārvaldības centrus, kur vienuviet atrastos gan ugunsdzēsības depo, gan Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta struktūrvienības. Č.Šmuksts informēja, ka, piemēram, Latgalē šādu centru būvniecība jau notiek Dagdā un Ilūkstē. “Katastrofu pārvaldības centra būvniecība paredzēta arī Balvos – pašreizējās VUGD Balvu daļas apkārtnē. Kurā gadā konkrēti būvniecību plānots uzsākt, šobrīd konkrēti nav zināms. Tas atkarīgs no finansējuma,” pastāstīja Č.Šmuksts. Viņš piebilda, ka katastrofu pārvaldības centra būvniecība Balvos neietekmēs Viļakas un Tilžas posteņu darbību. Tā tiks turpināta un šos posteņus ciet neslēgs. Attēla tālplānā (no kreisās puses) – VUGD Balvu daļas komandieris kapteinis Alvis Romāns un Viļakas posteņa komandieris kapteinis Raivis Bondars. Attēla tuvplānā (no kreisās puses) – VUGD Latgales reģiona komandieris pulkvedis Česlavs Šmuksts un Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs.

Sadarboties un draudzēties caur dziesmu

15.oktobrī Medņevas tautas namā notika sadziedāšanās svētki “Vai var atņemt dziesmu?”, kurā piedalījās gan pašmāju, gan kaimiņu novadu kolektīvi.

vadi

Veiksmes prognoze


.