1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
25-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Baltinavā piemiņas vietā iestāda ozolus

16.septembrī Baltinavas iedzīvotāji, solidarizējoties ar citiem Pasaules talkas dalībniekiem, kurā aicināja piedalīties akcijā “Laimes koki”, deportēto piemiņas vietā iestādīja ozolus.

“Upītes Uobeļduorzs” nosvin svētkus

Aizvadītajā sestdienā vecākais latgaliešu festivāls “Upītes Uobeļduorzs” nu jau divdesmit pirmo reizi pulcēja latgaliešu literātus un mūziķus. Šogad festivālā īpašie viesi bija grupa “Pirmais Kurss”. Atgādinām, ka Upītē ir ciemojies un skatītājus priecējis gan mūziķis Renārs Kaupers, gan aktrise Zane Jančevska, gan dziesminieks Kārlis Kazāks, gan grupas “Inokentijs Mārpls”, “Gain Fast”, “Linga”, “100.debija”, kā arī citi viesi.

Laimes koki, arī paradīzes ābele Viļakā

Pagājušajā nedēļā Pasaules talkas aktivitātes neizpalika arī mūspusē, turklāt dažādos pasākumos: Viļakā atzīmēja “Meža dienas 2022”; Šķilbēnu pagastā sakopa Stiglavas upi; Baltinavā stādīja pirmos ozolus, veidojot atceres skvēru 1941.gada jūnijā un 1949.gada martā izsūtītajiem baltinaviešiem; Balvos turpināja veidot ķiršu dārzu.

Meklējot tīrāko formu klusās dabas žanram

10.septembrī Balvu Novada muzejā svinīgi atklāja Andra Kaļiņina izstādi “Klusā daba nav daba, bet ir”. To veido gleznas, kas iedvesmotas no klusās dabas žanra klasikas, bet mākslinieks runā par to ar konceptuālu pieeju. Izstāde būs skatāma līdz 28.oktobrim.

Dzimšanas dienu svin citādāk

9.septembrī apritēja 30 gadi kopš Balvu novada pašvaldības policijas dibināšanas, kas tālajā 1992.gadā bija viena no pirmajām pašvaldības policijām valstī. Jubilejas dienā novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs aicināja jubilārus uz tikšanos, lai sveiktu svētkos un pateiktos par ieguldīto darbu sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nodrošināšanā. Savukārt paši gaviļnieki, vēloties dzimšanas dienu nosvinēt īpašāk, pēc svinīgās pieņemšanas piedalījās novada mācības stundā Balvu Centrālajā bibliotēkā, bet vēlāk ciemojās zemnieku saimniecībā “Kotiņi”, kā arī pārbaudīja kolektīva saliedētību un reaģēšanas spējas izlaušanās spēlē Upītē.

vadi

Veiksmes prognoze


.