1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
19-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Balvos top jauni pontoni

Balvu pilsētas iedzīvotāji ievērojuši, ka ezera krastos jau laiciņu rosās strādnieki, būvējot koka pontonus. “Kad darbus plānots noslēgt un kā vajadzībām pontoni tiek būvēti?” jautā lasītāji.

Bērzpilī jokoja no sirds

Aizvadītajā sestdienā Bērzpilī notika amatierteātru saiets “Kopā jautrāk!”, kas pulcēja talantīgus un atraktīvus astoņu amatierteātru kolektīvus un kuplu pulku vietējā un kaimiņpagastu skatītājus.

“Šeit kā Čečenijā…”

Šīs publikācijas virsraksts nav žurnālista izdomājums. Šos vārdus teic viena no Kupravas ciema ilggadējām iedzīvotājām, kura piebilst: “Kas tik uz šejieni nebrauc. Neesat jau vienīgie! Kā nāk vasara, tā fotografē un fotografē…”
Publikāciju par pašos Latvijas austrumos esošo ciemu patiešām netrūkst, un kā tik Kuprava nav dēvēta – spoku un postažas pilsēta, iespaidīgākais graustu ciems Latvijā un iznīcības vieta ar pagātnes rētām, no kurienes nekavējoties jādodas prom. Katrā no šiem vārdiem ir liela daļa patiesības. Bet, lai izstāstītu Kupravas stāstu, to var darīt caur vietējo iedzīvotāju gariem dzīvesstāstiem vai gremdējoties atmiņās par Kupravas milzīgo rūpniecības kompleksu, kas padomju laikos bija atzīts par Vissavienības celtni. Par ciemu, kur dzīvība burtiskā nozīmē izdziest, var pastāstīt arī fotoreportāžā, parādot Kupravu tādu, kāda tā ir šodien.

 

Uzvaras laurus plūc “Moseņis”

Sestdien Balvu sākumskolas sporta zālē sieviešu komandu 2024.gada sezonas Balvu novada atklātā čempionāta basketbola finālspēlē uzvaras laurus plūca “Moseņis” no Rēzeknes. Ziemeļlatgales Sporta centra vadītājs Arnis Voika un sacensību galvenais tiesnesis Jānis Rakstiņš neslēpa gandarījumu, ka pēc aptuveni divdesmit gadu pārtraukuma neizbijās no izaicinājuma noorganizēt čempionātu, kura laukumā devās daiļā dzimuma sportistes, tostarp divas Balvu komandas.

Jāspēj pielāgoties pārmaiņām

2.maijā apritēs gads, kopš Balvu Kultūras un atpūtas centra (KAC) direktores amatā stājusies DITA NIPERE. Aicinājām viņu pastāstīt, kas paveikts šī gada laikā un kādas izmaiņas gaidāmas, strādājot ierobežota finansējuma apstākļos.

vadi

Veiksmes prognoze


.