1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Mazliet vairāk, mazliet labāk

Mācību gadam tuvojoties izskaņai, 30.maijā Balvu Kultūras un atpūtas centrā vienkopus aicināja novada centīgākos, talantīgākos un aktīvākos skolēnus un viņu pedagogus, kuri savas skolas un Balvu novada vārdam likuši ieskanēties skaļāk un tālāk. Pasākumā godināja skolēnus par sasniegumiem mācību olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu lasījumos, valsts, reģiona, novada un starptautiskajos konkursos un sacensībās, kā arī pedagogus par savu audzēkņu virzīšanu izcilībai. Par pasākuma muzikālo noformējumu parūpējās pūtēju orķestris “Balvi” kopā ar diriģentu Egonu Salmani, kā arī PII “Sienāzītis” audzēkne Roberta Strazda.

Ar skatu un garšu uz paradīzi

28.maijā visā Latvijā, tostarp mūspusē, aizritēja Baznīcu nakts. Plašu un interesantu programmu izbaudīja interesenti, kuri apmeklēja Viļakas Jēzus sirds Romas katoļu baznīcu, kur neizpalika Maija dziedājumi, dievkalpojums, koncerti, ekskursijas, izstādes atklāšana un pat paradīzes ēdiena degustācija.

Izraugās skanīgākās balss īpašnieku

Laikam ritot, mainās novadu nosaukumi un teritorijas, nemainās vien rugājiešu tradīcija rīkot mazo dziedātāju  konkursu “Cālis”. 26.maijā jau 23.gadu pēc kārtas, nu jau atkal klātienē, Rugāju tautas nama zālē pulcējās pagasta jaunās paaudzes skanīgāko balsu īpašnieki, lai noteiktu, kurš iegūs godpilno titulu “Rugāju cālis – 2022”.

Iepazīstina caur spēlēm, ekskursijām un radošām darbnīcām

Balvu Mākslas skolā mācību gada nogale atnākusi īpaši spraiga – pasākumi un notikumi virknējas cits aiz cita. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vaduguns" numurā.

Pret vilku iebildumu nav

Jau desmit mēnešus apvienotā Balvu novada ceļa zīmēs ģerboņa vietā ir iezīmēta tā kontūra. Pagājušajā nedēļā Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Iluta Jaunžeikare klātesošos informēja par Balvu novada ģerboņa izstrādes procesu.

vadi

Veiksmes prognoze


.