1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Kultūras kanona vērti!

Nav šaubu, ka Maija dziedājumi turpina būt neatņemama Ziemeļlatgales cilvēku garīgās vertikāles simbols un lepnums. Ne velti 2021.gada 4.decembrī Viļakā Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte Balvu Centrālās bibliotēkas direktorei Rutai Cibulei pasniedza apliecinājumu par “Maija dziedājumu pie ciemu krustiem Ziemeļlatgalē” iekļaušanu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā.

Viļakas ugunsdzēsējiem – 115

Šo otrdien apritēja 157.gadadiena kopš ugunsdzēsības dienesta izveides Latvijā. Par godu šim vēsturiskajam notikumam, kā arī atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā valstī rīkoja Atvērto durvju dienu. Tikmēr īpaši nozīmīga šī diena bija VUGD Latgales reģiona brigādes Balvu daļas Viļakas posteņa kolektīvam, kas svinīgā svētku gaisotnē atskatījās 115 gadu tālā pagātnē, kad Viļakas ugunsdzēsēji steidzās uz pirmajiem izsaukumiem.

Balvu suņus apmācīs “Vilku ielejā”

14.maijā zaļā tirdziņa apmeklētājus gaidīja pārsteigums – iespēja par ziedojumiem suņu apmācības laukuma “Vilku ieleja” izveidei iegādāties suvenīrus un mākslas darbus, noskatīties kinologu priekšnesumus, kā arī paglāstīt un samīļot četrkājainos cilvēka draugus. Savukārt jaunākie tirdziņa apmeklētāji labprāt ļāvās kinoloģes Māras Šaicānes mākslinieciskajām spējām, iegūstot skaistus sejas gleznojumus.

“Mūzas un varoņi”

Sestdien Lāča dārzā un Balvu Novada muzejā četru stundu garumā valdīja īpaša gaisotne – ikvienam Muzeju nakts “Mūzas un varoņi” apmeklētājam bija iespēja izbaudīt mākslu, tikties ar mūspuses dziesmu autoriem, ielūkoties izstādēs, kā arī piedalīties aktivitātēs kopā ar Zemessardzes 31.kājnieku bataljona zemessargiem.

Nevis slinkojot un pūstot…

Šajā pavasarī, sakārtošanā iesaistot iedzīvotājus, mūsu pilsēta kļūst aizvien skaistāka un sakoptāka. Aizvadītajā nedēļā BMX trases apkārtnes labiekārtošanai savus spēkus un laiku veltīja Balvu novada pašvaldības policijas kolektīvs. No veikala “Valdis” un uzņēmuma “Ozolmājas” dāvātajām koka paletēm policisti samontēja un nokrāsoja solus, ko vēlāk izvietoja līdzās BMX trasei.

vadi

Veiksmes prognoze


.