1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

Mērķis sasniegts par visiem 100%

No 30.aprīļa līdz 1.maijam Rīgā, jaunajā un modernajā konferenču centrā ATTA, norisinājās Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas rīkotais Fit Model Pasaules kauss. Līdz ar vairākām pieredzējušām sportistēm no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un citām valstīm uz sacensību skatuves kāpa un spēkiem mērojās arī Balvu novada Lazdulejas pagasta iedzīvotāja Inna Aņisimova. Viņas sportiskajā karjerā šīs bija trešās lielās sacensības, no kurām sportiste mājup pārbrauca ar diviem nozīmīgiem kausiem.

Kaimiņnovadā desantējas poļu karavīri

No 18.aprīļa līdz 27.maijam Latvijā notiek militāro mācību cikla “NAMEJS 2022” pavasara posms ar vairākām tajā apvienotām starptautiskām mācībām. Tā šo otrdien un trešdien no Jēkabpils uz militāro poligonu “Lāčusils” Alūksnes novadā tika pārvietota rotas līmeņa Polijas desanta apakšvienība, iesaistot vairākus ASV Bruņoto spēku 1.kaujas aviācijas brigādes militāros transporta helikopterus CH-47 “Chinook” un UH-60 “Black Hawk”.

“Mamma kā dziesma”

Brīvdienās daudzviet Latvijā, tostarp mūspusē, aizvadīti Māmiņu dienai veltīti pasākumi. Sestdien Tilžas Kultūras un vēstures namā koncertā “Mamma kā dziesma” godināja māmiņas, kā arī nosvinēja vokālā ansambļa “Rasas” 10 darbības gadus.

Balvos uzstādītas jaunas videonovērošanas kameras

Katru dienu Balvos un citviet mūspusē varam redzēt patrulējam Balvu novada pašvaldības policijas un Valsts policijas darbiniekus. Likumsargu fiziska klātbūtne ielās un uz ceļiem ir ļoti svarīga, bet ne mazāk būtisku darbu ikdienā veic uzstādītās pašvaldībai piederošās videonovērošanas kameras, kas ir nozīmīgs palīgs likumpārkāpumu atklāšanā un potenciālu noziedzīgu nodarījumu novēršanā. Turklāt nupat nesen Balvu pilsētā kļuvis par divām šādām kamerām vairāk, kas uzstādītas Pilsoņu un Raiņa ielu krustojumā (veikala “Beta” apkārtnē) un Lāča dārzā.

Pašpārvalde – maza valsts ar saviem noteikumiem

5.maijā Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā (BNBJC) pasākumā “Kafija ar politiķiem” Balvu un Viļakas skolēni kopā ar novada domes deputātiem sprieda par jauniešiem aktuālajām problēmām. Strādājot darba grupās pēc “Pasaules kafejnīcas” metodes, viņi sprieda par tādām tēmām kā: “Skolēnu pašpārvalde kā līdzdalības trenažieris”, “Skolēnu pašpārvalde kā iespēja sadarboties ar NVO”, “Skolēnu pašpārvalde un sadarbība ar pašvaldības iestādēm”, “Kur skolēnu pašpārvaldei meklēt resursus?”, “Kādi ir pašpārvaldes bonusi?”. Aktivitātē iesaistījās novada domes deputātes Sandra Kindzule, Aija Mežale, Ruta Cibule, Sandra Kapteine, Marija Duļbinska, kā arī interešu izglītības metodiķe Ilona Salmane.

vadi

Veiksmes prognoze


.