1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
03-05-2024
Vārdadienas šodien: Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Pašpārvalde – maza valsts ar saviem noteikumiem

5.maijā Balvu novada Bērnu un jauniešu centrā (BNBJC) pasākumā “Kafija ar politiķiem” Balvu un Viļakas skolēni kopā ar novada domes deputātiem sprieda par jauniešiem aktuālajām problēmām. Strādājot darba grupās pēc “Pasaules kafejnīcas” metodes, viņi sprieda par tādām tēmām kā: “Skolēnu pašpārvalde kā līdzdalības trenažieris”, “Skolēnu pašpārvalde kā iespēja sadarboties ar NVO”, “Skolēnu pašpārvalde un sadarbība ar pašvaldības iestādēm”, “Kur skolēnu pašpārvaldei meklēt resursus?”, “Kādi ir pašpārvaldes bonusi?”. Aktivitātē iesaistījās novada domes deputātes Sandra Kindzule, Aija Mežale, Ruta Cibule, Sandra Kapteine, Marija Duļbinska, kā arī interešu izglītības metodiķe Ilona Salmane.

Par godu Latvijai!

Svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 32. gadadienu, Baltinavā aizvadīts tautastērpu gājiens “Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!”, turklāt tajā piedalījās arī kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Viņi pamodās karā

Karš Ukrainā turpinās jau trešo mēnesi. Latvijā oficiāli reģistrēto kara bēgļu skaits pārsniedz vismaz 25 tūkstošus cilvēku. Zināms skaits bēgļu ienācis arī Balvu novadā. Pateicīgi jūtas tie, kuri svešumā atrod sev mājokli un arī darbu. Jau pāris nedēļas Balvos dzīvo un strādā ukraiņu ģimene, kur kopā ir triju paaudžu cilvēki.

Māja ar saules paneļiem un stāstu

Laikā, kad valstī iestājusies enerģētiskā krīze, kas draud ar sniega bumbas efektu, daudzi aizdomājas par jauniem enerģijas avotiem, bet citi tos jau veiksmīgi izmanto. Braucot uz Kārsavu no Viļakas, Medņevas pagastā, netālu no ceļa atrodas lauku māja ar saules paneļiem uz jumta. “Ceļmalās” dzīvo FELICIJA un STAŅISLAVS LOGINI. Pagasta pārvaldnieks teic: “Vietējie, bet ir dzīvojuši un strādājuši ārzemēs.”

Ceļā pošas izbraukuma busiņš “Škladu burgers”

No konkursā “Laukiem būt!” šogad iesniegtajām 47 biznesa idejām par naudas balvām finālā sacentās 18 jauniešu piedāvātie projekti trīs kategorijās. Kategorijā “Nelauksaimniecība/pakalpojumi” 3.vietu ieguva Intas Rozītes no Balvu novada iesniegtā ideja – izbraukuma busiņš “Škladu burgers”.

vadi

Veiksmes prognoze


.