1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Vienīgais svētums uz zemes – dzīvība

Kā ik gadu, 25.martā Balvos pie pieminekļa Abrenes apriņķa komunistiskā genocīda upuru piemiņai pulcējās pilsētas iedzīvotāji, novada pašvaldības un iestāžu pārstāvji, skolu audzēkņi un represijas pārdzīvojušie balvenieši, lai atcerētos un godbijībā pieminētu svešumā mūžībā aizsauktos, kā arī tos, kuri šīs šausmas piedzīvojuši un ir mūsu vidū.

Atklāj klientu apkalpošanas centru

Pagājušās darba nedēļas nogalē Balvu novadu reģionālajā vizītē apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministrs Artūrs Toms Plešs, kurš piedalījās Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas pasākumos, atklāja Tilžas Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC), kā arī ciemojās kūdras ražotnes uzņēmumā SIA “Compaqpeat”.

Futzālā medaļas sadalītas, basketbolā sāksies play-off

Šo otrdien Viļakas Valsts ģimnāzijas sporta hallē notika Viļakas pilsētas kausa izcīņa telpu futbolā 2022. Piecu komandu konkurencē turnīra kausu pārliecinoši izcīnīja “Balvu Sporta centrs”, kas guva uzvaras visās četrās spēlēs un ar 12 punktiem ierindojās 1.vietā.

 

Sāk remontēt tiltu pār Vārnienes upi Medņos

Braucot uz Rugājiem, Medņos sagaidīja patīkams pārsteigums – sācies tilta pār Vārnienu remonts. Tik ilgi tas tika gaidīts un par to runāts, ka gandrīz negribējās ticēt, vai kādreiz to sagaidīsim, vēl vairāk šajos apstākļos. Taču ceļu būves mašīnas jau ir būvniecības vietā, ceļu būves strādnieki rosās, gatavojot pamatus pagaidu tiltam, kas atradīsies uz apbraucamā ceļa. Nogriezti būvniecībai traucējošie koki. A/S “Latvijas Valsts ceļi” sociālajos tīklos informē, ka Balvu novada Rugāju pagastā uz reģionālā autoceļa Balvi-Kapūne (P47) pie Medņiem sākts tilta pār Vārnienes upi remonts. Satiksmi būvdarbu laikā organizēs pa apbraucamo ceļu ar pagaidu tiltu, ko patlaban būvē. Būvdarbu posmā satiksmi regulē ar ceļa zīmi un vadstatņiem, ir viens ar luksoforu regulēts posms.

“Mazi zaķīši, a jau bandīti”

25.martā Latvijā, tostarp mūspusē, pieminēsim Komunistiskā genocīda upurus. Tradicionāli atceres pasākumi notiks Balvos, Kubulos, Rugājos un Vecumos. 23.martā Latvijas Politiski represēto apvienības Balvu nodaļas vadītāja Ārija Tihomirova kopsapulcē atzina, ka apvienības rindas kļūst arvien retākas.

vadi

Veiksmes prognoze


.