1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Palīdzība ukraiņiem ceļo arī no Baltinavas!

Ne tikai citviet Latvijā, bet arī mūspusē iedzīvotāji dara visu iespējamo, lai šajā grūtajā brīdī sniegtu palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, kur norisinās aktīva karadarbība. Šo otrdien pirmā pirmās nepieciešamības preču ziedojumu krava Ukrainas kara bēgļiem tika nokomplektēta arī Baltinavā, kuru aizveda uz “Latvijas Sarkano Krustu” Balvos, bet tālāk krava mēros ceļu uz Rīgu.

Dziesmas vieno

Sestdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā pēc divu gadu pārtraukuma uz skatuves kāpa astoņi vokālie ansambļi, kuri latviešu, krievu un latgaliešu valodā apliecināja, ka dziesmas vieno. Skatītājiem kultūras darba vadītāja Iveta Tiltiņa atgādināja, ka novadā ir 21 vokālais ansamblis, tostarp trīs bērnu kolektīvi: “Pārējie objektīvu iemeslu dēļ nepiedalās. Gribas ticēt, ka atgriezīsimies ierastajās sliedēs, bet tas prasīs laiku.”

Ar labām domām un ticību

Ukrainas karavīri saņems sūtījumu arī no Balviem. Tie būs ap 250 kvadrātmetru maskēšanās tīkla un vēl čaklu roku adītas vīriešu zeķes. Jau vairākas dienas Balvu Kultūras un atpūtas centra zālē iedzīvotāji bez īpaša aicinājuma nāk un darbojas, lai dotu kaut nelielu artavu savas palīdzības valstij, ko plosa karš.

Uz laiku slēdz Viļakas pontonu tiltu

Kopš pagājušās nedēļas uz laiku slēgts pontu tilts Viļakā, kas ved uz ezera salu. Šāds lēmums pieņemts, domājot par apmeklētāju drošību.

Mēs gribam mājās!

Otrdiena, 8.marts, par īstu pārbaudījumu izvērtās trīs ukrainietēm – Ludmilai, Milai un Nadeždai. Agrā rīta stundā viņas izbrauca no Maskavas, lai dotos uz Terehovas robežpunktu, bet vēlā vakarā pirmo reizi spēra soļus uz Latvijas zemes. Sieviešu sirdis gan gavilēja, gan bailēs strauji pukstēja, jo sapnis par nokļūšanu mājās Ukrainā ar katru stundu kļuva arvien reālāks. Bet vēl lielāka svētlaime viņas pārņēma, kad pusnakts stundā pēc nogurdinošā ceļa varēja atlaisties Balvu novada pašvaldības sarūpētajās mīkstajās gultās, silti izkurinātā istabā – Viduču pamatskolā Medņevā.

vadi

Veiksmes prognoze


.