1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

“Pigu jums, ne mūsu valsti!”

Trešdien Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” septītajā kara dienā Kijevas iedzīvotāja Anna intervijā pastāstīja: “Pigu jums, ne mūsu valsti! Pašlaik tieši tāds ir visas mūsu nācijas noskaņojums.” Līdzīgs noskaņojums 2.martā, kad pirmo reizi Latvijas vēsturē atzīmējām Nacionālo partizānu bruņotās pretestības atceres dienu, valdīja Balvu novadā. Jāsecina, ka vēsturē šī diena ieies ar vairākiem nozīmīgiem faktiem. Pirmkārt, atklāja rekonstruēto bunkuru-baznīcu un piemiņas zīmi Stompakos apglabātajiem nacionālajiem partizāniem. Otrkārt, pasākumus apmeklēja Valsts prezidents, trīs ministri, kā arī Saeimas deputāti. Treškārt, balvenieši un pilsētas viesi pulcējās atbalsta mītiņā Ukrainai.

Mūsējie steidz palīdzēt Ukrainai

Laikā, kad visa pasaule sadevusies rokās, lai palīdzētu Krievijas nežēlastībā nonākušajai Ukrainai, mierīgi stāvēt malā un no malas vērot notiekošo nospēj arī mūspuses aktīvie cilvēki. Bijusī balveniete Alise Ozere ar vīru Kasparu noorganizējusi pirmo palīdzības sūtījumu uz karadarbības skarto Ukrainu, kas šo otrdien jau veiksmīgi nogādāts galapunktā.

Pārrunā drošības situāciju

Pagājušajā piektdienā notika Balvu novada pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēde. Tajā, sakarā ar Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, tika pārrunāta drošības situācija, dažādu dienestu pārstāvji informēja par savu darbu šī brīža apstākļos, kas pamatā turpinās ikdienas režīmā, kā arī apsprieda, kā nepieciešamības gadījumā tiks sniegts un organizēts atbalsts no karadarbības bēgošo Ukrainas iedzīvotāju izmitināšanai mūspusē.

Skanēs koncerts “Uz Eņģeļa spārna”

Sestdien, 5.martā, Gulbenē, bet svētdien, 6.martā, Balvu Kultūras un atpūtas centrā skanēs koncerts “Uz Eņģeļa spārna”, kas būs veltījums mākslas maģistrei, kordiriģentei un pedagoģei, ilggadējai Gulbenes mūzikas skolas direktorei Austrai Veikšānei, kuras dzimtas saknes meklējamas Balvu pusē, Tutinavas ciema “Brīvzemnieku” mājās.

Vīrišķību apliecina futbola laukumā

Sestdien Balvu sākumskolas sporta zālē noslēdzās Balvu novada čempionāts telpu futbolā, kurā uzvaras laurus plūca “Balvu sporta centrs”. Komandas kapteinis Aleksandrs Sņegovs taujāts, kāpēc komandai ir šāds nosaukums, jo, kā zināms, Balvu Sporta centrs vairs nepastāv, paskaidroja, ka futbolisti ir tie paši sportisti, kuri spēlēja ar šīs iestādes nosaukumu vairākus gadus.

vadi

Veiksmes prognoze


.