1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Laine, Raimonds, Vilnis

Sniega Ķīnas mūri palīdz celt arī Armands

Olimpiskās spēles tuvojas izskaņai. Bez sportistiem Latviju Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs pārstāv arī uzņēmuma “We build parks” komanda, kura olimpiskajām spēlēm gatavoja frīstaila slēpošanas un snovborda trases. Latvijas uzņēmums savā jomā izcīnījis vietu starp pasaules līderiem un olimpisko sniega trasi būvēja jau otro reizi. Komandā strādā arī Armands Zariņš, kura vecmamma  un vectēvs – Lūcija un Ivars Zariņi – dzīvo Lazdukalna pagasta “Svilpovā”.

Par senām ierēdņu kļūdām maksā vēl šodien

Jau rakstījām, ka pērn naktī no 19. uz 20.novembri pie daudzdzīvokļu nama Tautas ielā 18, Balvos, nodega vairāki šķūnīši, pirms ziemas iestāšanās atstājot iedzīvotājus bez malkas. Toreiz tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18.nodaļas (noziedzīgi nodarījumi pret īpašumu) un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu iespējamos ugunsgrēka iemeslus. Kaut arī šajā namā nav pašvaldībai piederošu dzīvokļu, tā solīja palīdzēt, piešķirot cietušajiem šķūnīšu īpašniekiem ārkārtējās situācijas pabalstus 150 eiro apmērā. Savukārt p/a “San-Tex” apņēmās palīdzēt izvest nodegušo šķūnīšu atliekas, kā arī piešķirt vienu jūras metāla konteineru malkas uzglabāšanai. Nolēmām noskaidrot, kā cietušās mājas iedzīvotājiem klājas un kādi ir viņu turpmākie plāni.

ATELPA iedvesmo izpausties radoši

Balvu Centrālajā bibliotēkā atklāta tradicionālā mākslas skolas pedagogu darbu izstāde, veltīta pilsētas 94.dzimšanas dienai.

Ceļ trauksmi par nozāģētiem kokiem pašvaldības īpašumā

Pirms nepilnām divām nedēļām laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma telefonzvanu no Krišjāņu iedzīvotāja AIVARA BUNDŽAS, kurš apgalvoja, ka šajā ciemā pašvaldības īpašumā esošajā mežā bez jebkādiem apliecinājumiem nelegāli nozāģēti koki.

Būs jauni puķu raksti un arī augi

Vai pavasara darbiem izplānots stādāmo puķu klāsts un kas jauns parādīsies Balvu pilsētas dobēs? Vislabāk to zina pašvaldības uzņēmuma “San-Tex” dārzniecības speciāliste. Par to vairāk jaunākajā laikraksta "Vadununs" numurā.

vadi

Veiksmes prognoze


.