1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
18-04-2024
Vārdadienas šodien: Fanija, Vēsma

Baltinavā būs Ziemeļlatgales tautastērpu gājiens!

Līdz ar Baltinavas muzeja ēkas remontu uz vēsturiskā Tiesas nama telpām pārcēlies arī Baltinavas vidusskolas aušanas pulciņš, pagasta rokdarbnieces, kā arī tradicionālās muzicēšanas entuziasti jeb tautas muzikanti.

Cer uzbūvēt skatu torni

Trešdien Balvu novada domes ārkārtas sēdē deputāti atbalstīja ieceri iesniegt projektu pasākumā “Kompleksu apsaimniekošanas pasākumu īstenošana Natura 2000 teritorijās”, kas paredz izbūvēt skatu torni ar pastaigu taku, attīrīt trīs upju posmus no bebru aizsprostiem, atjaunot Badnovas purva hidroloģisko režīmu, kā arī veikt citas aktivitātes Vecumu mežu teritorijā.

Būtiski samazināts "simtlatnieku" skaits

Jauns gads sācies ar jaunām izmaiņām. Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jau vairākus gadus ilgstošiem bezdarbniekiem piedāvā algotus pagaidu sabiedriskos darbus, kas vairāku gadu garumā bijis un joprojām ir pieprasīts pasākums. Tā kā pēc savas būtības tas nav aktīvais nodarbinātības veicināšanas pasākums un nemotivē klientus iekārtoties pastāvīgā darbā, no šī gada 1.janvāra visā valstī būtiski samazināts finansēšanas apjoms un arī klientu iesaistes ilgums tajā – no 6 mēnešiem uz 4 mēnešiem 12 mēnešu periodā. Pagastu pārvalžu vadītāji šo ziņu uzņem ar lielām bažām, jo jau tagad ir skaidrs – teritorijas sakopšanā un uzturēšanā pietrūks darba roku un būs jādomā, kā risināt radušās problēmas.

“Ir gana liela gadu nasta plecos”

Baltinavas muzejs šajā gadā aizsācis jaunu rakstu un fotoattēlu sēriju “Reiz bija...”, kur attēloti notikumi, kuriem vēl ir dzīvi liecinieki. Tas ir kolhozu dibināšanas un sovhoza izveidošanas laiks, darbs un atpūtas brīži. Daudz šo cilvēku nav vairs palicis, taču komentāri sociālajos tīklos liecina, ka arī vidējā un jaunā paaudze ir ieinteresēta ieskatīties fotoattēlos, mēģinot atpazīt, kas viņi ir vai bija – kaimiņi, radi, paziņas.  Par interesi  un atraduma prieku liecina ieraksti: “Tā ir mana ģimene”, “Dzeds”, “Mans tēvs ar brāli”, “Mūsu vecvectēvs”, “Atceros kukurūzas laukus pie mūsu mājām”. Fotoattēlu sērijā ir arī vairākas to gadu grāmatvedes un ekonomistes VENERANDAS VIŠŅEKOVAS bildes. Viņa joprojām dzīvo Baltinavā un sevi raksturo ar vārdiem: “Ir jau gana liela gadu nasta plecos.”

Kā risināt pārpildīto konteineru problēmu?

Janvārī vairāki Balvu pilsētas iedzīvotāji ievēroja, ka pie kādas daudzdzīvokļu mājas esošie atkritumu konteineri (gan sadzīves, gan šķiroto) bija ne tikai burtiski pārbāzti ar atkritumu maisiem, bet daļa no tiem vairs neietilpa konteineros un tika sakrāmēti kaudzē pie atkritumu tvertnēm (attēlā). Runa gan nav tikai par konkrēto daudzdzīvokļu māju, jo kas tamlīdzīgs ik pa laikam novērojams arī pie citiem daudzdzīvokļu namiem Balvos.

vadi

Veiksmes prognoze


.