1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
16-04-2024
Vārdadienas šodien: Alfs, Bernadeta, Mintauts

Pietiek drosmes pieņemt drosmīgus lēmumus

Pēc garām un ilgām debatēm, viedokļu un pārmetumu izteikšanas, faktu precizēšanas 25.janvārī Balvu novada deputāti pieņēma pašvaldības budžetu 2024.gadam. Neskaidrība, kā pašvaldība taupīs, lai savilktu galus, dažus deputātus rosināja apšaubīt domes priekšsēdētāja varēšanu, taču mēģinājums sašūpot mēra krēslu neizdevās – novada domes vadītājs ar izstrādāto 2024.gada budžetu guva vairākuma atbalstu un darbu turpinās. Kā dzīvosim tālāk un kādas strukturālas pārmaiņas piedzīvosim, – par to saruna ar Balvu novada domes priekšsēdētāju Sergeju Maksimovu.

Balvos slēgs “Narvesen” kiosku

Jau pēc divām dienām, 1.februārī, Balvu pilsētā savu darbību pārtrauks “Narvesen” kiosks. Varbūt kādam tas šķiet tikai viens, maziņš kioskiņš, bet vienlaikus tas ir arī pēdējos gados tik bieži dzirdētais un diemžēl jau ierastais stāsts par to, ka Latvijas mazpilsētās un lauku reģionos atkal kaut ko slēdz ciet un atkal kaut kas samazinās…

Nemeklējiet melnumu sniega baltumā!

Trešdien Balvu Kultūras un atpūtas centrā svinīgi atklāja Sociālās pārvaldes struktūrvienības “Daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs” dalībnieku izstādi “Četri gadalaiki”. Centra vadītāja Skaidrīte Saleniece atzina, ka jaunā darba trešā nedēļa līdzinās trīs mēnešiem. Viņa aicināja baudīt izstādi, piebilstot: “Nemeklējiet melnumu sniega baltumā.”

“Balvu Roņi” startē ziemas peldēšanā

Mārupes novadā aizvadītas jau otrās ziemas peldēšanas sacensības, pulcējot vairāk nekā simts peldētāju un pasākuma apmeklētāju no visas Latvijas. Kopumā sacensībās tika pārstāvētas daudzas pašvaldības, ziemas peldētāju klubi, un tajās piedalījās arī individuālie peldētāji. Savukārt tālākie sacensību ciemiņi bija ne tikai no Liepājas, bet arī “Balvu Roņi”, kuri, neskatoties uz pirmo pieredzi ziemas peldēšanas sacensībās, mājup pārveda vairākas godalgas! Uz ziemas peldēšanas sacensībām Mārupes novadā devās: attēlā pirmajā rindā no labās puses – Inārs Keišs, Iveta Sarmanova un Inta Ozola; otrajā rindā no labās puses – Armands Sējāns, Ikars Bleive un Sofija Bleive. “Balvu Roņus” atbalstīja arī I.Ozolas meita Rēzija un Zlata Kallase no kaimiņpilsētas Gulbenes, kura apņēmusies pievienoties “Balvu Roņiem”! Jāpiebilst, ka attēlā redzama tikai daļa no “Balvu Roņu” draudzīgā kolektīva.

Mudina interesēties par politiku

Atceres pasākumi “Barikādēm – 33” Balvos ieies vēsturē ar faktu, ka lielākajās aktivitātēs klātesoša bija visa lielā Balvu sākumskolas saime. Barikāžu dalībnieku atbalsta kluba “Vairogs” vadītāja Silvija Kupriša pie Balvu Novada muzeja atgādināja, ka janvāra vidū daudzviet Latvijā, pieminot barikāžu laiku, tiek iedegti ugunskuri kā to dienu simbols, lai atcerētos un sildītos, lai pieminētu tos, kas devās sargāt tikko uzplaukušo brīvību.

vadi

Veiksmes prognoze


.