1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
29-04-2024
Vārdadienas šodien: Liāna, Lilija

Druvā iebrauc kombaini

Zemnieku saimniecībās “Riekstiņi”, “Amatnieki” un “Grano E” cītīgi gatavojas ražas novākšanas laikam, jo šogad labība jānovāc no 4200 hektāriem.

Sveika, Norvēģija!

Ikviena strādājošā dzīvē atvaļinājums ir pats gaidītākais mēnesis gadā. Vieni steidz pirkt biļetes uz Turciju un Grieķiju, citi izmanto iespēju atpūsties Latvijā, bet vēl kādam tas ir iespēju un papildus peļņas laiks. Arī mēs, vadugunietes Sanita un Skaidrīte, jau vairākus gadus dodamies uz kalnaino Norvēģiju lasīt zemenes.

Priecājas par iespēju atkal būt kopā

Jūlija sākumā Balvos ciemojās alūksnieši un madonieši, lai kopā ar Balvu teritoriālo invalīdu biedrību lietderīgi pavadītu brīvo laiku. Biedrības vadītāja Marija Duļbinska priecājas par iespēju šovasar bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām trīs reizes tikties radošās aktivitātēs, kas iedvesmos un mudinās būt vēl aktīvākiem un radošākiem.

Uzziedējusi lilija ar 100 ziediem

Viļakas iedzīvotājas Valentīnas Strupkas dārzā uzziedējusi neparasta lilija. Valentīna stāta, ka aptuveni pirms 15 gadiem, ieraudzījusi žurnālā “Dārzs un Drava” kāda pazīstama dārznieka publicētos liliju attēlus, nolēma pasūtīt ziedu sīpolus arī savam dārzam. Lai gan sākotnēji šī puķe daudz neatšķīrusies no savām sugas māsām, pēdējos pāris gados tā sākusi pārsteigt īpašnieci ar ziedu daudzumu un neparasto izvietojumu. Ja pērn uz viena kāta Valentīna saskaitīja aptuveni 20 rozā ziedus, tad šovasar to skaits tuvojas simtam.

Ievēl pārvalžu pienākumu izpildītājus

Pirmdien vairāk nekā trīs stundu garumā Balvu novada domes ārkārtas sēdē deputāti izskatīja divdesmit darba kārtības jautājumus, tostarp par apvienoto novadu administrāciju reorganizēšanu, par Balvu novada administrācijas un jaunizveidoto pārvalžu nolikuma apstiprināšanu, kā arī par pārvalžu vadītāju pienākumu izpildītāju iecelšanu. Neizpalika arī citi būtiski jautājumi, piemēram, par atlīdzības noteikšanu.

 

vadi

Veiksmes prognoze


.