1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
26-04-2024
Vārdadienas šodien: Alīna, Rūsiņš, Sandris

“Ja es varu, tad palīdzu!”

Baznīcu naktī Viļakā, kā arī Nemitīgās palīdzības Dievmātes godināšanas dienā, ko svinēs Augustovas draudze 27.jūnijā, piedalīsies jauniesvētītais priesteris Ņikita Grigorijs no Daugavpils. Taujāts, kādus iespaidus guvis Baznīcu naktī, priesteris atzina, ka viss noticis ļoti sirsnīgā atmosfērā. “Cilvēki bija pozitīvi noskaņoti,” viņš piebilda.

Ceļ godā un rāda pasaulei dzimto vietu

Šogad klajā nācis trešais - pārstrādātais, labotais un papildinātais - Jura Cibuļa izdevums “Purlovas grāmata”. Jura Cibuļa vārds mūspusē nav svešs - sabiedrisks darbinieks, tautfrontietis, tulkotājs, rakstnieks, ābeču kolekcionārs, kura mīlestība ir valoda. Arī mīlestība uz dzimto vietu, kas visspilgtāk atklāta šajā grāmatā. Tā 400 lappušu biezumā izdota “Raudavas” izdevniecībā.

Bērnu acis joprojām spīd

Šonedēļ daudzviet pasaulē, tostarp Latvijā, atzīmēja Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, kuras pirmsākumi meklējami 1925.gadā, kad Ženēvā norisinājās Pasaules konference bērnu labklājībai. 1. un 2.jūnijā bērnu smiekli neizpalika arī Tilžā.

Par Rozu kapiem

Laikraksta “Vaduguns” redakcija saņēma vēstuli un fotogrāfijas, kuru autore ir nepatīkami pārsteigta par piedrazoto Rozu kapu apkārtni. “Ciemojoties Balvos un apmeklējot tēva kapavietu Rozu kapos, palika skumji. Proti, ir uzspodrināta kapu fasāde, bet otrpus kapiem atrodas liela atkritumu kaudze (attēlā). Varbūt šo jautājumu var aktualizēt ar laikraksta “Vaduguns” palīdzību?” jautā lasītāja.
Kā pastāstīja Balvu novada pašvaldības aģentūras Labiekārtošanas un apzaļumošanas nozares vadītājs JURIS KAIRIŠS, atkritumi būtu izvesti jau iepriekš. Vienkārši konkrēti pie Rozu kapiem līdz šim tas nav izdarīts slikto laika apstākļu dēļ. “Atkritumus izvedīsim šodien vai rīt. Darbi notiek arī citviet,” paskaidroja J.Kairišs.

 

Bronzas medaļa un Latvijas rekordi

Dobelē noslēdzies Latvijas čempionāts svarcelšanā pieaugušajiem. Tajā ar panākumiem startēja arī Balvu Sporta skolas jaunā svarcēlāja SANDIJA KEIŠA, kura sieviešu konkurencē izcīnīja augsto 3.vietu un uzstādīja divus Latvijas rekordus - svara kategorijā līdz 55 kg grūšanā vecuma grupā “U-17” un divcīņas summā.

vadi

Veiksmes prognoze


.