1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Lapa atjaunota:
23-04-2024
Vārdadienas šodien: Bārbala, Līksma

Vulkāna izvirdums, kas apdraud nākotni

Tuvojas aprīlis, un daudzi gaida pandēmijas laika ierobežojumu mīkstināšanu. Taču vīruss nekur nav zudis, staigā tepat apkārt un apdraud iedzīvotājus. Oficiālā Covid-19 saslimstības statistika mūspusē gan samazinās, taču joprojām ir aktuāla, un Viļakas novadā  par pamanāmāko perēkli piesauc Šķilbēnu pagastu. Kā aizrit darbdienas Andra Spridzāna ģimenes ārsta praksē Viļakas novadā, cik garas darba stundas pieprasa pašreizēja situācija,- saruna ar dakteri.

Dabas materiāli dekoros

Tilžas kultūras namā līdz pat maija beigām būs skatāma Ilonas Kapteines darbu izstāde. Lūkojām, kādi darinājumi ir viņas mājās un kādi ceļos uz izstādi Tilžā.

Pāreja uz vasaras laiku notiks 28.martā

Latvijā pāreja uz vasaras laiku notiks šī gada 28. martā plkst. 03.00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu. Tā kā Eiropas Savienības līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā vēl nav panākts, šobrīd joprojām ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība – vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai. Līdz ar to vasaras laiks būs spēkā līdz 2021.gada 31.oktobrim.

 

“Nav jākaunas no asarām”

25.martā Latvijā, tostarp mūspusē, godināja komunistiskā genocīda upurus. Tiesa, jau otro gadu izpalika publiski pasākumi, un ziedu nolikšana piemiņas vietās noritēja individuāli. Pirms trīs gadiem Balvu novada politiski represēto biedrības vadītāja Ārija Tihomirova domubiedru kopsapulcē informēja, ka novadā deklarētas 96 represētās personas. “Vairāk nekā 80% ir 80 gadi un vairāk. Tas ir šķērslis tam, ka arvien grūtāk sanākt kopā un aktīvāk darboties. Šķiet, valstī kopumā netiek pievērsta pienācīga uzmanība gan represēto veselības, gan materiālajam stāvoklim,” viņa tolaik uzsvēra. Šobrīd Balvu novadā deklarēti 67 represētie.

 

Cerība mirst pēdējā

Klāt pavasaris, un Balvos atkal nedienas. Atkal bērnu rotaļu laukumiņš pilsētas centrā aizžogots ar krāsainu lentu un acīmredzot gaida kārtējos remontdarbus. Šovasar laukumam būs ceturtais gads, un Balvu novada pašvaldības speciālisti atkal konsultējas un meklē iespējas trūkumus novērst.

vadi

Veiksmes prognoze


.